HomeFeaturedFocusEricsson Mobility Report: 5G este solutia de viitor pentru acces la Internet,...

Ericsson Mobility Report: 5G este solutia de viitor pentru acces la Internet, indiferent daca este mobil sau casnic

Conform Ericsson Mobility Report, la finalul lui 2020 o să fie active 190 de milioane de abonamente 5G.
Conform Ericsson Mobility Report, la finalul lui 2020 o să fie active 190 de milioane de abonamente 5G.
Imagine via Orange.ro

Cum zilele trecute vorbeam despre cum o să arate viitorul 5G am zis că merită să vă dau și ceva date ce sunt previzionate de Ericsson Mobility pentru perioada următoare, mai ales în condițiile actuale, în care am înțeles cu toții cât de importantă e calitatea unei rețele de comunicații.

Ericsson previzionează că numărul global de abonamente 5G să depășească 190 de milioane până la sfârșitul anului 2020 și 2,8 miliarde până la sfârșitul anului 2025. Aceste prognoze sunt incluse în ediția din iunie 2020 a Ericsson Mobility Report, împreună cu estimările privind creșterea traficului de date și abonamentelor regionale.

Fredrik Jejdling, Executive Vice President & Head of Networks la Ericsson, declară: „Răspândirea COVID-19 a determinat oamenii din întreaga lume să își schimbe viața de zi cu zi și, în multe cazuri, să lucreze sau să studieze de acasă. Aceasta a dus la o schimbare rapidă a traficului de rețea, de la afaceri la zone rezidențiale. Cel mai recent raport Ericsson Mobility arată că rețelele mobile și fixe joacă un rol din ce în ce mai important în infrastructura națională.”

În timp ce creșterea abonamentelor 5G pe unele piețe a încetinit ca urmare a pandemiei, pe altele s-a accelerat tocmai ca urmare a pandemiei, pentru că oamenii au conștientizat cât de important este să ai acces la internet pe o rețea de mare viteză.

„Dincolo de măsurarea succesului 5G prin numărul de abonamente, impactul său va fi evaluat până la urmă în beneficiile pe care le aduce oamenilor și companiilor”, adaugă Jejdling. „5G a fost creat pentru inovație și această criză a evidențiat adevărata valoare a conectivității și rolul pe care îl poate avea în repornirea economiilor.”

Modificările de comportament datorate restricțiilor carantinei au dus la modificări măsurabile în utilizarea rețelelor fixe și mobile. Cea mai mare creștere a traficului, de 20% până la 100%, a fost înregistrată de rețelele rezidențiale fixe. Mulți furnizori de servicii au observat o creștere a cererii și în rețelele mobile.

Într-un studiu recent realizat de Ericsson Consumer Lab, 83% dintre respondenții din 11 țări susțin că serviciile, produsele și conectivitatea digitală i-au ajutat mult să facă față carantinei. Rezultatele arată o adopție și utilizare crescută a serviciilor online, cum ar fi aplicațiile de work from home, e-learning, sau wellness, care au ajutat consumatorii să rămână conectați și să se adapteze la noile realități.

Mai exact, datorită serviciilor internet foarte mulți dintre noi au putut să își continue munca iar copiii să aibă acces la educație.

Privind în viitor, în timp ce 57% dintre respondenti spun că vor economisi bani pentru securitatea financiară, o treime intenționează să investească în 5G și conexiuni mai bune la domiciliu, pentru a fi mai bine pregătiți pentru un potențial al doilea val de COVID-19.

Corelat cu asta, prognoza de consum pe rețelele de telefonie arată așa:

Și exact la fel cum vă spuneam și eu, în viitor o să migrăm către conexiuni FWA (fixed wireless access), care ne vor aduce internet de mare viteză acasă, wireless și în interior îl vom distribui după cum credem de cuviință.

Până în 2025 consumul de date de pe mobil va avea o evoluție crescătoare, în special vizavi de partea video:

Conexiunile FWA se estimează că vor ajunge la aproape 160 de milioane până la sfârșitul anului 2025 – totalizând aproximativ 25% din traficul global de date mobile. La sfârșitul anului 2019, traficul global de date FWA a fost de aproximativ 15% din totalul global. În 2025 se preconizează să crească de aproape 8 ori, până la 53 de exabiți (53 de miliarde de gigabiți), reprezentând 25% din totalul traficului global de date mobile.

Soluțiile FWA bazate pe 4G sau 5G sunt o alternativă din ce în ce mai rentabilă pentru conexiunile fixe la internet, iar piața FWA este determinată de mai mulți factori: cererea consumatorilor și companiilor pentru servicii digitale, împreună cu programe și subvenții sponsorizate de guvern.

Apoi, foarte mulți dintre noi au ajuns să folosească smartphone-ul tot mai mult, pe abonamentele de date:

Ce impact a avut pandemia asupra modului în care folosim smartphone-ul? Uitați aici:

Aplicațiile cele mai folosite au fost cele de remote access, e-learning și educație plus cele de informare despre COVID.

Păreri?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep