Două terminale de top, așteptate de suflarea pasionată de smartphone, au fost prezentate oficial. OnePlus 8 și OnePlus 8 Pro au văzut lumina zilei. Aduc specificații de top și sunt convins că performanțele vor fi pe măsură. Însă nici prețul nu este mai prejos. Când a apărut pe piața de smartphone, OnePlus propunea conceptul de flagship killer. Performanțe egale cu ale vârfurilor de gamă de la producătorii mari, dar la prețuri mult mai mici. Între timp, a urcat treptat cu prețurile și nu mai pare chiar așa de killer.
Prețurile pentru OnePlus 8 încep de la 700 de euro, iar cea mai performantă variantă de OnePlus 8 Pro ajunge la 999 euro. Da, știu, cel mai scump Galaxy 20 de la Samsung, modelul Ultra, costă 1400 euro, dar există alternative și la 1000 euro de la Samsung. Ce vreau să spun este că diferența de preț nu mai este un argument foarte mare de vânzare.
O să începem cu terminalul mai atractiv. OnePlus 8 Pro este construit în jurul unui display Fluid AMOLED de 6,78 inchi. Rezoluția este de 3168 x 1440 pixeli, marginile sunt foarte înguste (cele laterale sunt curbate). Ecranul are un orificiu foarte finuț pentru camera foto frontală și integrează și cititorul de amprentă digitală. Are o rată de refresh de 120 Hz și oferă suport pentru HDR10+. Sunt prezente și alte tehnologii interesante la nivel de display, ca HDR Boost sau MEMC (care interpolează video-uri de la 24 de fps și le duce la 120 fps).
La interior, telefonul se bazează pe un chipset Qualcomm Snapdragon 865 (cu tot cu suport pentru 5G). Vine în două configurații de memorie, cu 8 GB de RAM și 128 GB capacitate internă de stocare și una de top, cu 12 GB de RAM și 256 GB capacitate internă de stocare. Aceasta din urmă este cea mai scumpă și se va vinde cu 999 euro. Memoria RAM este LPDDR5, iar stocarea este UFS 3.0.
Pe partea din spate OnePlus 8 Pro are un sistem de patru camere foto. Un prim senzor de 48 megapixeli, Sony IMX689, plus unul, tot de 48 megapixeli, ultra-wide. Cel de-al treilea este un telephoto de 8 megapixeli. În fine, ultimul senzor, de 5 megapixeli, este unul de adâncime.
Camera foto frontală este de 16 megapixeli. S-a optat pentru integrarea ei în ecran, astfel încât telefonul să poată fi certificat IP68. Generația anterioară optase pentru un mecanism de tip pop-up.
Acumulatorul are o capacitate de 4510 mAh și, premieră pentru OnePlus, oferă suport pentru încărcarea wireless de 30W. Încărcarea prin fir este tot la 30W, iar reverse charging se face la 3W.
OnePlus 8 este mai mic decât fratele său. Ecranul are diagonala de 6,55 inchi și rezoluție fullHD+. Acumulatorul scade puțin, până la 4300 mAh și nu mai oferă suport pentru încărcarea wireless. Configurațiile de memorie sunt identice, dar RAM-ul lui OnePlus 8 este doar LPDDR4X.
Sistemul de camere foto de pe spate are un senzor principal de 48 megapixeli, de generație mai veche. Este ajutat de un ultra-wide de 16 megapixeli și de un senzor de adîncime de 2 megapixeli. Camera foto frontală rămâne neschimbată.
Prețurile pentru OnePlus 8 sunt de 700 euro, respectiv 800 de euro, în funcție de capacitățile de memorie.
via OnePlus