Compania a preferat să vină, pe lângă vârful de gamă Motorola Edge+ și cu un terminal pentru nișa numită premium mid-range. Așa că s-au făcut câteva concesii la nivel de hardware (nu foarte multe), s-au păstrat aspectul fizic elegant și conectivitatea 5G și s-a obținut un preț mult mai accesibil. Faceți cunoștință cu Motorola Edge, versiunea standard a proaspetei familii de terminale.
Din punct de vedere fizic cele două terminale sunt destul de greu de distins. Se păstrează ecranul AMOLED de 6,7 inchi, cu tot cu rata de refresh de 90 Hz. Nu mai este oferit suportul pentru HDR10+, dar rămân rezoluția, cititorul de amprentă digitală integrat. La fel și camera foto frontală de 25 megapixeli, integrată în orificiul din ecran.
Și pe spate rămân multe lucruri neschimbate. Sistemul de trei camere foto plus un senzor 3D ToF este la locul lui. Se trece la un senzor principal de 64 de megapixeli, dar se păstrează camera ultra-wide de 16 megapixeli. Senzorul telephoto are tot 8 megapixeli, dar este ceva mai slab și poate zoom optic doar 2x. Logo-ul Motorola este plasat ceva mai sus decât la Edge+, factor care poate face distincția dintre cele două telefoane.
La interior s-a trecut la chipset-ul Qualcomm Snapdragon 765. Oferă și el suport pentru rețelele 5G. Vine cu o memorie RAM de 6 GB și cu o capacitate internă de stocare de 128 GB. Varianta pentru Statele Unite are doar 4 GB de RAM.
Acumulatorul scade puțin în capacitate. Are doar 4500 mAh și se încarcă cu 18W. Pierde suportul pentru încărcarea wireless.
În schimb, Motorola Edge primește o certificare IP54, pe care fratele său nu o are.
Prețul pentru Europa va fi de 600 euro. Jumătate din cel al lui Edge+. Un preț care pare destul de avantajos dacă ne uităm la concesiile făcute, ce nu par chiar atât de mari. Și Motorola Edge va deveni disponibil tot în luna mai.