Microsoft a anunțat săptămâna trecută că a schimbat numele pachetelor Microsoft Office 365 Home și Personal în Microsoft 365 Personal și Microsoft 365 Family, adăugând noi funcții și păstrând la fel prețul abonamentelor. Sub denumirea Microsoft 365 se vor regăsi ofertele de abonamente Office pentru utilizarea de acasă, acestea fiind în lucru de aproape 2 ani.
Sunt promovate drept: ”Abonamentele care te ajută să îți optimizezi timpul, să te conectezi și să îi protejezi pe cei dragi ție și să vă extindeți cunoștințele”.
În acest moment Microsoft are undeva la 38 de milioane de abonați Office 365, ceea ce nu e rău deloc. Cu o medie de 7 USD pe lună, veniturile Microsoft din Office sună excelent.
Cu Office 365 utilizatorii primesc aplicațiile din suita Office (adică Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote) care pot să fie instalate pe unul sau mai multe dispozitive (inclusiv smartphone și tabletă), 1TB de stocare în OneDrive, 60 de minute de apeluri internaționale Skype to mobile și servicii integrate de securitate.
Schimbarea către Microsoft 365 se va face din 21 aprilie, utilizatorii actuali de Office 365 vor vedea noile beneficii deja de la 30 martie.
În acest moment, pentru România, abonamentele Office 365 pentru acasă costă 429.99 LEI/an (sau 42.99 LEI/lună) respectiv Office 365 Personal la 299.99 lei/an (sau 29.99 LEI/lună). Ele cuprind accesul la Access, Excel, Outlook, PowerPoint, Publisher, Word, OneDrive, Skype disponibile pentru 6 persoane/dispozitive în cazul ofertei Acasă și 1 persoană/dispozitiv pentru cea Personal. Detaliile sunt aici.
În plus față de cele amintite mai sus, Microsoft 365 (sau M365) vor aduce o aplicație Family Safety (un fel de control parental) pentru iOS/Android, accesul la Teams și opțiunea Money (pentru evidența cheltuielilor) pentru Excel.
Pe măsură ce lucrurile vor evolua, Microsoft promite că în pachetele Microsoft 365 vor putea să intre și alte servicii/aplicații – la început vor fi oferite versiuni de încercare pentru servicii de la Adobe, Bark, Blinkist, Creative Live, Experian, Headspace, TeamSnap.
Ce mi se pare ciudat este că în continuare Microsoft ține separată oferta Windows pentru aceste tipuri de abonamente. Asta înseamnă că toți cei ce vor Windows cu Microsoft 365 vor trebui să își achiziționeze separat o licență, mă gândesc că majoritatea vor opta pentru achiziția unui laptop care vine cu licență OEM, ulterior upgrade-ul fiind gratuit (încă!) spre noile versiuni de Windows.
Sunt curios câte de utile vor fi noile servicii adăugate în Microsoft 365 de îndată ce vor fi disponibile.
via MS