Lucrurile stau cam așa: în 2018, odată cu lansarea iOS 10.2.1 și 11.2 utilizatorii au observat o scădere importantă a performanței, chestie ulterior legată de o mânărie Apple, prin care se activa o funcție de power management care chipurile încerca să mențină autonomia la același nivel ca urmare a scăderii capacității bateriei. Povestea e lungă și a dus la câteva procese masive împotriva Apple și cel mai important, la integrarea în iOS a unei opțiuni care permite utilizatorului să activeze/dezactiveze posibilitatea de power management.
Timpul a trecut și urmările s-au văzut aproape imediat: vânzările Apple din 2018 au scăzut masiv ca urmare a inițiativei de a oferi schimbarea la prețuri atractive pentru bateriile a căror capacitate a scăzut. În Europa, francezii au amendat Apple cu 25 de milioane EUR pentru aceiași problemă.
În SUA, Apple a ales să facă o înțelegere și să plătească câte 25 USD celor ce au avut la un moment dat un iPhone ce a fost afectat de activarea opțiunii de power management. Suma pusă la bătaie de Apple este de 310 milioane USD, ceea ce înseamnă că e posibil ca suma de 25 USD să nu ajungă chiar pentru toți.
Apple susține în continuare că nu a făcut nimic greșit, doar se conformează deciziei. Iar în SUA posesorii următoarelor aparate vor putea beneficia de beneficii, după ce acordul va fi definitiv:
- iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7Plus și SE cu iOS 10.2.1 sau mai nou, după Dec. 21, 2017.
- iPhone 7 and 7 Plus cu iOS 11.2 și mai nou, după Dec. 21, 2017.
Sunt foarte curios ce se va întâmpla cu posesorii de iPhone-uri cumpărate din Europa (România în special) care au fost în aceiași situație. Vor rămâne cu buza umflată și banii luați?
via Reuters