De pe 6 februarie smartphone-ul pliabil Motorola Razr poate fi cumpărat de oricine e interesat contra unei sume de 1500 USD. Și ca de obicei, entuziaștii au pus mâna pe noul model și l-au pus la teste, cu rezultate ce nu sunt pe placul Motorola.
Mai exact, CNET a reluat testul de pliere realizat și cu Galaxy Fold, reușind să strice balamaua de pe Razr după 27000 de îndoiri.
În comparație, Galaxy Fold a cedat după 120000 de îndoiri, practic fiind de 4.5 ori durabil decât Razr.
Ce înseamnă asta în realitate?
Păi … conform unui studiu publicat în NYP americanii își verifică smartphone-ul cam de 80 de ori pe zi. Prin urmare Razr ar crăpa după 337.5 zile de utilizare, adică mai puțin de 1 an – cu mențiunea că Razr are și un al doilea display extern, ce poate fi folosit pentru a citi anumite informații, deci nu ar fi obligatoriu ca Razr să fie deschis.
Chiar și așa, ai putea să extinzi durata de viață cu măcar 50%, deci l-ai avea pentru 18 luni. Merită să dai 1500 USD pe un smartphone care se va strica după 18 luni?
Înainte să vă aruncați să răspundeți, țineți minte că cine dă acum 1500 USD pe Motorola Razr cu siguranță îl va schimba imediat ce apare următoarea versiune, deci probabil că nu se va strica la el.
Pe de altă parte, testul CNET îl îndoaie în mod repetitiv, în proces acumulându-se căldură pe display, chestie ce poate duce la dezlipirea lui prematură.
Evident, Motorola a venit să spună că FoldBot, sistemul de testare folosit de CNET nu a fost creat special pentru Razr. Un citat venit parcă din marele Steve Jobs care spunea că iPhone-ul 4 nu avea probleme cu recepția, utilizatorii habar nu aveau cum să îl folosească. Și ca argument ne este servit clip-ul cu mașinăria ”oficială” a Motorola pentru testarea Razr:
Conform Motorola, Razr va rezista o veșnicie …
Mie îmi e clar că toate smartphone-urile cu ecran pliabil vor avea o moarte rapidă și dură acum. Și asta o să forțeze producătorii să vină cu inovații și să le facă mai bune și așa tehnologia va progresa.
Iar cine ia acum un Fold sau un Razr face asta pentru că își permite și pentru că vrea să fie avangardist. Și probabil că știe bine la ce se înhamă.