Și cel mai mult are de suferit în urma acestei decizii Apple. Compania a anunțat deja că se așteaptă la o scădere considerabilă (aproximativ 10% ) a livrărilor de iPhone. Apple este cel mai mare client al celor de la Foxconn și decizia de a păstra fabricile închise până cel mai devreme pe 10 februarie impactează puternic ambele companii. Și asta în condițiile în care nu există nicio garanție că acest termen nu va fi prelungit.
Apple a reacționat și ea în fața riscurilor pe care le are epidemia de coronavirus care parcă a pus întreaga planetă pe jar și și-a închis toate magazinele din China. Însă impactul major asupra livrărilor nu de aici provine, Apple vinde relativ puține terminale pe piața din China. Însă aici produce, prin intermediul Foxconn, terminalele care pleacă aproape pe fiecare piață pe care compania din Cupertino este prezentă.
Foxconn caută soluții alternative și cea mai palpabilă pare mutarea producției în India, Vietnam și Mexic, țări în care compania are deja unități de producție. Însă este un proces costisitor și de durată, astfel că impactul asupra Apple va fi destul de puternic.
În eventualitatea în care pe 10 februarie se ridică interdicția și cei de la Foxconn vor putea relua producția, planul de recuperare presupune schimburi suplimentare. Cel puțin la nivel declarativ, pentru că nu știu de ce, dar îmi vine greu să cred că într-o fabrică Foxconn din China, care produce și asamblează pentru Apple, nu se lucra și înainte de toată această nebunie la capacitate maximă.
via Reuters