Nici nu s-a lansat bine noul iOS 13.3 ce introduce un element nou de Control Parental – Communication Limits – și deja s-a descoperit că funcția nu a fost implementată cum trebuie: poate fi ocolită extrem de ușor. E încă o dovadă a haosului ce a făcut ravagii la Apple în acest final de an.
Practic, acest element de securitate gândit să extindă funcțiile de Control Parental e inutilă dacă pe un iPhone contactele nu sunt stocate în iCloud (cum probabil au măcar 50% dintre utilizatori). Communication Limits are ca scop limitarea comunicării prin apel de voce, SMS sau FaceTime atâta vreme cât Screen Time e activ.
Teoretic funcționează ok dacă contactele din agendă sunt stocate în iCloud. Să presupunem că pe iPhone vine SMS de la un număr ce nu era în agendă, aplicația Messages permite adăugarea lui în lista de contacte și de acolo să inițieze apeluri voce, FaceTime sau să răspundă la SMS-uri.
Sau și mai interesant: cu Communication Limits activ, un copil poate să ceară Siri de pe iPhone și/sau Apple Watch să pornească un apel de voce sau FaceTime fără ca funcționalitatea de limitare să intervină.
Încă o dată vedem că testarea Apple e praf și că oamenii de acolo sunt atât de plini de ei încât cred că toată lumea folosește iGadget-urile lor așa cum i-au învățat, pe principiul deja celebru ”nu e o problemă, voi nu știți să îl folosiți”.
Așa că dacă ați început să folosiți Communication Limits să știți că nu e atât de eficient pe cât ar vrea Apple să fie. Partea bună este că se pot bloca cele două probleme relativ simplu: sincronizați agenda de contacte în iCloud și faceți bine și mai activați și funcția Downtime în paralel cu Screen Time.
Probabil că sarabanda update-urilor nereușite se va relua și până la final de an o să mai vedem 2-3 patch-uri de iOS 13.3. Și sunt mai puțin de trei luni de când iOS 13 a fost lansat oficial …
via 9to5mac