HomeFeaturedFocusMicrosoft a anuntat Surface Neo, dual-screen cu Windows 10X

Microsoft a anuntat Surface Neo, dual-screen cu Windows 10X

 Acesta este Surface Neo, generația modernă a proiectului Courier, dispozitivul cu două display-uri ce funcționează cu Windows 10X.
Acesta este Surface Neo, generația modernă a proiectului Courier, dispozitivul cu două display-uri ce funcționează cu Windows 10X.

La mai bine de 10 ani după ce se zvonea că Microsoft lucrează la un dispozitiv cu două display-uri, azi am văzut în sfârșit produsul: Surface Neo. În cadrul lansării de astăzi Microsoft s-a ținut de cuvânt și a arătat chestii extrem de faine din seria Surface, incluzând sistemul dual-screeen Neo. Acesta funcționează cu Windows 10X, o versiune de Windows optimizată pentru acest tip de display și va fi disponibil pe piață abia în 2020, de sărbători.

Panos Panay a fost cel care a orchestrat lansarea Surface de astăzi și el este cel care a ținut să precizeze că Surface Neo nu este încă finisat, dar că e cu siguranță un produs din generația următoare.

Surface Neo va fi disponibil abia la finalul lui 2020.

Ideea e simplă: un laptop hibrid, cu două ecrane. Seamănă destul de mult cu Lenovo Yoga Book, însă e creat în stilul Surface. Se vede că sunt două ecrane, care se pliază, cu un spațiu semnificativ între ele – deci ideea folosirii celor două pe post de unul mare cam pică din ecuație (cel puțin acum).

Fiecare display este de 9 inci, grosimea fiind de 5.6 mm. Display-ul LCD este protejat cu Gorilla Glass, fiind descris de Panay drept cel mai subțire creat până acum.

În interior se găsește un cipset Intel special, creat în jurul procesorului Intel Lakefield, cu un singur GPU care controlează ambele display-uri. Evident, merge cu Surface Peniar tastatura, deși e detașabilă se poate prinde magnetic de unul dintre display-uri.

Din câte am văzut, display-ul de pe Neo se poate roti 360 de grade ca să ofere diferite configurații de lucru. Pentru unii o să fie laptop, pentru alții tabletă și pentru entuziaști orice altceva ce cred ei că este util.

Sistemul de operare Windows 10X pare să aibă un alt meniu de start și un taskbar diferit, în rest e același Windows 10. Fiecare ecran va avea propriile aplicații – toate aplicațiile actuale vor funcționa, incluzând suita Office. Umblă vorba că de fapt acestea ar funcționa în niște containere, singura modalitate prin care Microsoft ar putea să ofere acces la codul Win32 pe Windows 10.

Mai multe detalii puteți vedea în materialul video de mai jos:

Mie mi se pare un produs interesant, chiar dacă încă nu îi văd utilitatea. Sper să am ocazia să îl văd îndeaproape și să vă spun mai multe.

Voi ce credeți despre el?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep