Recunosc că nu sunt foarte entuziasmat de produsele Apple, nu sunt un fan al ecosistemului gândit de compania din Cupertino și nu am așteptat cu înfrigurare lansarea noii generații de iPhone de aseară. În plus, m-a cam pus pe gânduri sistemul de denumiri adoptat de Apple. Parcă vorbesc despre terminalele Asus cu Max și Pro în aceeași denumire, dar este alegerea lor. Totuși, iPhone 11, iPhone 11 Pro si iPhone 11 Pro Max au fost prezentate oficial și nu putem să trecem cu vederea acest eveniment. Așa că vo propun să trecem împreună în revistă specificațiile tehnice ale celor trei telefoane.
iPhone 11
Noul iPhone 11 este practic succesorul modelului XR de anul trecut. Varianta pe care Apple o cataloghează ca fiind mai accesibilă, dacă se poate spune așa ceva despre un terminal care are un preț de pornire de 700 euro. Mă rog, aparențele sunt salvate de comparația cu frații ceva mai mari.
iPhone 11 este construit în jurul unui chipset proprietar A11 Bionic (despre care Apple spune că este cu 20% mai puternic decât generația anterioară). Are o memorie RAM de 4 GB și propune, la fel ca și anul trecut, mai multe opțiuni de stocare internă. 64 GB, 256 GB sau 512 GB are de ales doritorul de iPhone. Și alegerea aceasta va fi valabilă la toate modelele nou lansate.
Telefonul este echipat cu un display IPS LCD Liquid Retina de 6,1 inchi și rezoluție de 828 x 1792 pixeli (un fel de HD+ cu aspect 19,5:9), protejat cu o sticlă specială și care oferă suport pentru HDR10 și Dolby Vision. Este prevăzut cu un notch destul de lat, care dă senzația unui aspect ușor învechit.
Pe partea din spate telefonul are un sistem dual camera, integrat într-un modul cu design destul de ciudat. Este compus dintr-un senzor de 12 megapxieli (f/1.8, 26mm wide, 1/2.55″, 1.4µm, PDAF, OIS) și un al doilea, tot de 12 megapixeli (f/2.4, 13mm ultrawide). Și camera foto frontală este tot de 12 megapixeli și este ajutată și de un senzor 3D ToF.
Acumulatorul are o capacitate de 3110 mAh și oferă suport pentru încărcare rapidă de 18W. Știe de asemenea și încărcare wireless, dar și reverse charging.
În zona de securitate, avem Face ID, care suplinește lipsa senzorului de citire a amprentei digitale.
Așa cum spuneam, iPhone 11 are un preț de pornire de 700 euro. Precomenzile încep peste câteva zile, cu livrări cam în două săptămâni.
iPhone 11 Pro
Următorul în listă este iPhone 11 Pro. Merge pe același chipset A11 Bionic, crește memoria RAM la 6 GB și propune aceleași trei versiuni de stocare internă (64 GB, 256 GB sau 512 GB).
Ecranul este de această dată un Super Retina XDR OLED, care păstrează același notch destul de mare. Rezoluția este însă mai bună. 1125 x 2436 pixeli, în condițiile unei diagonale de 5,8 inchi.
Pe partea din spate își face loc un al treilea senzor foto, tot de 12 megapixeli, un telephoto capabil de zoom optic 2x (f/2.0, 52mm, 1/3.4″, 1.0µm, PDAF, OIS).
Capacitatea acumulatorului este de 3190 mAh. În rest, se păstrează toate specificațiile și feature-urile de la iPhone 11.
Prețurile pentru iPhone 11 Pro încep de la 999 euro.
iPhone 11 Pro Max
Ajungem și la cel mai mare și mai scump membru al familiei iPhone 11, modelul Pro Max. Prețul de pornire este de 1099 euro pentru varianta cu 64 GB de memorie internă.
Nu este foarte diferit de iPhone 11 Pro. Are ecranul mai mare, cu o diagonală de 6,5 inchi. Crește și rezoluția, la 1242 x 2688 pixeli, pentru a menține densitatea.
Automat, și acumulatorul este mai mare. Are o capacitate de 3500 mAh și păstrează aceleași caracteristici legate de încărcarea rapidă, încărcarea wireless și reverse charging.
Datele pentru lansarea precomenzilor și livrare către cumpărători sunt identice pentru toate cele trei modele. Evident, toate trei rulează iOS 13. În plus, toate cele trei modele au o certificare IP68, cu un mic plus de adâncime (până la 4 metri) pentru modelele Pro.
În cel mai pur stil Apple, chiar dacă au scăzut puțin prețurile, generațiile anterioare sunt disponibile în continuare pe site-ul oficial al companiei.
via Apple