Mă rog, nu este chiar un ecran pliabil, dar mi se pare o soluție mai fericită. Oferă posibilitatea utilizatorului de a renunța la al doilea ecran atunci când nu este nevoie și pare să fie mai rezistentă din punct de vedere fizic. LG G8X propune o carcasă de tip cover, cu un al doilea display în interior, de aceeași dimensiune cu cel al terminalului. În momentul în care carcasa este deschisă, cele două ecrane se completează pentru o experiență inedită.
Respectiva carcasă poartă numele de LG DualScreen și propune la interior un display similar cu al telefonului. Același OLED de 6,4 inchi de rezoluție fullHD+, inclusiv notch-ul este copiat. În plus, la exterior, avem un al treilea display, tot un OLED, monocrom de această dată, de 2,1 inchi, pentru notificări pe care să le putem accesa fără să deschidem telefonul. Nu are propriul acumulator și asta este o mică dezamăgire. Deocamdată nu are nici preț oficial, pentru a vedea dacă dezamăgirea va fi si mai mare.
Revenind la telefon, așa cum spuneam, LG G8X are un display OLED de 6,4 inchi, cu un mic notch în partea de sus, în formă de picătură. Rezoluția este 2340 x 1080 pixeli și ecranul integrează cititorul de amprentă.
Sub display găsim o combinație de chipset Qualcomm Snapdragon 855 cu o memorie RAM de 6 GB și o capacitate internă de stocare de 128 GB. Aceasta poate fi extinsă prin microSD.
Pe spatele lui LG G8X și-au găsit locul doar două camere foto. Una clasică de 12 megapixeli și una ultra-wide de 13 megapixeli. Cam puțin pentru un vârf de gamă, dar așa cum am spus-o de nenumărate ori, numărul de senzori foto nu este proporțional direct cu calitatea rezultatului. Camera foto frontală este de 32 megapixeli și este de tip Quad Bayer.
Acumulatorul are o capacitate de 4000 mAh, sistemul de operare este un Android 9.0 Pie. În plus avem și toate feature-urile specifice LG la nivel de flagship, pe zona de audio în special (QuadDAC, MIL-STD 810G).
Nici despre telefon nu se cunosc încă detalii comerciale.
via LG