Câțiva dintre voi ne-au scris și ne-au cerut părerea despre suportul auto BASEUS cu incărcare wireless QI, motiv pentru care am cerut unul la test de la partenerul nostru MobileDirect.ro. Merită cei 129 de lei? Păi haideți să vedem.
Am mai avut la teste câteva modele de suporți auto BASEUS, inclusiv câteva modele de încărcătoare auto de la aceiași firmă. În general sunt niște produse oneste – oferă exact ceea ce ne așteptăm de la ele. În cazul suportului auto BASEUS cu încărcare wireless QI, lucrurile sunt extrem de clare: aveți la dispoziție un suport auto, cu prindere în grila de aer condiționat, cu suport de tip gură de lup, ajustabil 360 de grade și blocare prin gravitație.
Dedicat sistemelor cu grilaj fix
Și acum să traduc ceea ce am spus mai sus: suportul construit dintr-o combinație de plastic, aluminiu și sticlă este destinat prinderii în grila de la aerul condiționat – asta înseamnă că nu este potrivit pentru orice tip de mașină, doar pentru cele în care grila este fixă. Pe mașina mea (un Fort Mondeo), prinderea a fost puțin problematică și de multe ori dispozitivul s-a deplasat. L-am pus și pe o grilă fixă, unde a stat foarte bine. Deci dacă aveți grilă de aer condiționat mobilă 360 de grade, atunci acest suport o să fie mai dificil de utilizat.
Prinderea efectivă în grila sistemului de aer condiționat se face printr-un sistem de gură de lup (îl vedeți mai jos), realizat din plastic și cu mobilitate la 360 grade, ajustabilă. Prinderea este fermă, cele două bucăți din componenta gurii de lup având niște striații ce ajută la o prindere mai fermă. Partea de plastic s-ar putea să nu fie neapărat o idee foarte bună, mai ales vara – dacă lăsați frecvent mașina în soare puternic iar suportul începe să se încingă, pornirea aerului condiționat, mai ales pe mașinile unde este foarte eficient și răcește rapid, poate să genereze neplăceri în sensul că vă puteți trezi că prinderea va ceda.
Prinderea telefonului folosind gravitația
Cred că este primul suport auto de acest fel pe care l-am folosit: dat fiind că nu are sistem fix, telefonul se poate poziționa ușor (nu există apăsare sau presiune mare pe margini) și prin propria lui greutate face partea mobilă de jos să culiseze, aceasta fiind legată de cele două aripioare laterale (ce au la interior protecție din cauciuc), strângand telefonul destul de bine. Poziționarea și scoaterea telefonului este foarte ușoară – merge și cu smartphone-uri mai voluminoase gen Galaxy Note9 (cu care l-am și testat) sau iPhone XS Max/Huawei P30 Pro.
În schimb se pierde posibilitatea de a prinde smartphone-ul în mod landscape, iar dacă aveți de gând să mergeți prin drumuri cu denivelări, e posibil ca smartphone-ul să sară din suport.
Și dacă tot m-am jucat pana acum cu argumente pro și contra, trebuie să spun că cel mai mult îmi place faptul că suportul are fante și fiind prins în grila sistemului de aer condiționat, permite aerului să ajungă direct pe smartphone, răcindu-l. E o treabă excelentă, mai ales pe timp de vară!
Însă și aici este un lucru de care ar fi bine să țineți cont: combinații dese de încălzire/răcire (ca să nu zic neapărat încingere/îngheț) s-ar putea să aibă un efect negativ asupra smartphone-ului, șansele ca lipiciul ce ține lipit display-ul să cedeze sunt destul de mari și să vă treziți că se desprinde – cea mai simplă soluție să evitați asta ar fi să reduceți (dacă puteți) puterea aerului ce suflă prin grila respectivă.
Poziționare pe bord, la nivelul volanului
Încă nu m-m hotărât dacă poziționare pe bord, la nivelul volanului este un element pro sau unul contra. Unii preferă acest tip de montaj pentru că le permite să aibă vizibilitate maximă în timpul condusului, doar că atunci când vor să urmărească de exemplu indicațiile sistemului GPS, trebuie să iși ia ochii de pe drum pentru o fracțiune de secundă, ceea ce nu e chiar un lucru indicat. Acest suport auto este excelent dacă nu folosiți navigația pe smartphone și vreți doar să fie pus într-un loc vizibil.
Încărcare wireless QI
Și cred că partea cea mai interesantă legată de suportul auto BASEUS cu încărcare wireless QI este exact partea de încărcare fără fir: e compatibil cu o gamă mare de smartphone-uri, incluzand aici iPhone X, iPhone 9,iPhone 9 Plus,Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy S9+ Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, Galaxy S8, Galaxy S8 Plus, Galaxy Note 8, Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Note 7, Galaxy S6, Galaxy S6 Edge și mai adăugați voi alte modele compatibile QI.
Suportul auto vine cu cablul microUSB – USB necesar, deci nu e nevoie să mai dați banii și pe el. E insă nevoie să aveți un adaptor pentru priza de brichetă și/sau mufă USB disponibilă în mașină.
Pe specificații am văzut că puterea de încărcare wireless este de maxim 10W, cu intrare de 5V/2A și/sau 9V/1.7A. În realitate, pentru o încărcare de 20 min cu un adaptor Fast Charge, un Huawei P30 Pro (baterie de 4200 mAh) s-a încărcat cu 7% – deci asta înseamnă undeva la 20% într-o oră, în condițiile în care smartphone-ul era folosit pentru navigație, cu display-ul dat la maxim.
Concluzie: un suport auto onest
Cum am zis și la început, suportul auto BASEUS cu încărcare wireless QI (disponibil la MobileDirect pentru 119 LEI) aduce un raport preț/calitate bun. Se vede că este construit dintr-un material mai rezistent (inclusiv bucăți de aluminiu și sticlă), are fante ce permit aerisirea și răcirea smartphone-ului, folosește prinderea prin gravitație, ceea ce nu pune presiune mare pe smartphone și nici nu riscați să îl zgâriați accidental sau să apăsați pe butoanele de volum/cameră/pornire/oprire.
Dezavantajul este că sistemul de prindere nu este optim pentru orice fel de mașină, cele cu grilaj de aer condiționat cu autonomie de 360 de grade vor avea dificultăți în prindere, dar se poate folosi destul de bine.
Și să nu uit, modelul BASEUS cu încărcare wireless QI poate fi găsit în variantele de culoare gri și roșu.
|
|||||
Informații: MobileDirect
Preț: 119 LEI