Am avut plăcerea să particip și în acest an (la a 9-a ediție) în calitate de speaker la conferința IT Camp din Cluj (6-7 iunie), unde m-am simțit încă o dată extrem de bine în mijlocul pasionaților de IT.
Cred că din cele 9 ediții de IT Camp am ratat doar una singură, în ultimii ani fiind invitat să partipic ca speaker și ca blogger IT (MOBzine.ro este unul dintre partenerii media ai evenimentului), iar din această dublă perspectivă pot să spun că nu avem în România o conferință tech adresată oamenilor de IT care să se ridice la același standard de calitate și complexitate.
Ca de obicei, IT Camp se derulează pe parcursul a două zile (tradițional joi și vineri) și reunește pasionații de tehnologie din Cluj și din țară – și în 2019 au fost peste 500 de participanți plătitori.
Anul acesta m-am pregătit cu o abordare nouă și am vorbit despre cum îți poți construi un skill de Alexa în mai puțin de o oră, cu elemente care să permită folosirea și în România. Am folosit o parte introductivă și apoi live coding de pe macOS cu Visual Studio for Mac, .NET Core și Azure Functions.
Pentru că am avut ”liberă” prima zi a conferinței am putut să particip și eu la prezentări și să socializez cu participanții și am realizat un lucru important: an de an conferința IT Camp reușește să adune subiecte extrem de interesante și în trend cu dezvoltarea IT-ului. Capul de afiș din 2019 a fost ținut de AI, Machine Learning alături de care subiectele deja tradiționale de pe partea de development, dev ops, securitate au adus un plus semnificativ de valoare.
Keynote-ul IT Camp 2019 a fost ținut de Cornelia Carapcea, Computer Vision Principal Product Lead at Microsoft urmat de o prezentare pe aceiași temă ținută de Tim Huckaby.
Ce mi-a plăcut la IT Camp 2019?
Combinația dintre un set de speakeri ce se comportă ca o familie și de la care ai de fiecare dată ceva de învățat și un public generos, care a venit să se bucure de tehnologie alături de alții IT-iști la fel de pasionați. Și în 2019 am văzut oameni care au călăturit din Brașov și București ca să poată participa la IT Camp și care au apreciat la maxim evenimentul.
Subiectele de actualitate, tratate profesionist de toții speakerii, cu sesiuni intense de feedback și întrebări sunt pe locul doi în ceea ce înseamnă lucrurile faine legate de IT Camp 2019.
Și pe locul trei pun locația, hotelul Grand Italia din Cluj este una dintre cele mai faine locații unde am avut ocazia să fiu speaker în ultima vreme.
Iar bonusul este faptul că prin IT Camp am reușit să mă reîntâlnesc cu mulți prieteni să și îmi fac unii noi.
Ce nu mi-a plăcut?
În afara faptului că au fost multe sesiuni faine în paralel și că, la fel ca mulți dintre participanți, am fost nevoit să fac alegeri dificile legate de prezentările la care să merg. Da, e greu să nu poți alege atunci când toate sesiunile sunt la fel de faine, iar asta arată valoarea conferinței.
Și apoi faptul că a durat prea puțin. O conectare intensă la tehnologie de doar două zile este foarte puțin pentru un pasionat ca mine. Mi-am adus aminte de momentele în care timpul îmi permitea să particip la evenimente mari de acest gen (PDC, BUILD, TechEd) unde puteam să explorez în voie subiectele de care eram interesat și să discut pe îndelete cu speakerii și alți participanți.
Îmi place că și după 9 ediții IT Camp rămâne o conferință tech la fel de interesantă ca în primele ediții și maturitatea ei se vede imediat în organizare, selecția de speakeri și subiectele alese. Felicitările mele Tudy, Mihai și întregii echipe din spatele IT Camp: ați făcut o treabă foarte faină și în 2019!
Iar pentru la anul, la ediția a 10-a am încredere că se vor întâmpla lucruri și mai faine!