Fără îndoială că știrea zilei este că Apple Pay este lansat în România și că toți posesorii de iPhone/Apple Watch au dat deja buzna să își activeze pe telefonul noul serviciu de plată, mai ales că numărul cardurilor suportate este măricel.
Procesul de adăugare/activare pentru Apple Pay în România este relativ simplu: posesorii de iPhone/iPad/Apple Watch nu trebuie decât să verifice dacă au un card din lista celor suportate de Apple Pay, în speță unul de la UniCredit Bank, Revolut, Orange Money, Monese, ING, Edenred și Banca Transilvania. Apoi să lanseze aplicația Wallet și de acolo să apese butonul de adăugare a unui card.
Apoi se scanează cardul, datele de identificare sunt recunoscute automat, se adaugă codul de securitate și se alege o metodă de validare (cea prin SMS e la îndemână). După ce e validat cardul, serviciul Apple Pay e activ și gata de funcționare, vă rămâne să mergeți la comercianți și în loc să treceți cardul pe la POS-ul contactless să folosiți iPhone-ul sau Apple Watch.
Îmi e clar că o grămadă de magazine au avut azi vânzări doar pentru faptul că entuziaștii posesori de iDevice s-au grăbit să testeze Apple Pay, că folosirea cardului clasic este deja ”old school”, cum ar zice un coleg de al meu.
Și da, Apple Pay merge doar pe dispozitivele Apple și doar cu unul dintre cardurile emise de instituțiile bancare de mai sus.
Indiferent dacă voi considerați sau nu Apple Pay o fiță, trebuie să fiți de acord că e un lucru bun că Apple Pay e lansat în România, așa ne aliniem și noi țărilor civilizate vizavi de tehnologiile noi.
Mda, este un lucru bun mai ales că arată faptul că Apple chiar este interesat si de Europa de est. În schimb Google care a decis să dea flit in ultimul moment inainte de implementare lăsând balta totul, nu prea a procedat corect.
Apple face bani din Romania din ecosistemul iOS, probabil ca si Google face, dar mult mai putin. In acest context, actiunile fiecarei companii sunt evidente :).