În lumina ultimelor evenimente ce au afectat imaginea companiei Huawei, evenimentul de lansare a seriei Honor 20 a fost pus sub semnul întrebării, însă astăzi lucrurile s-au lămurit … puțin. În cadrul evenimentului de la Londra la care am fost și noi prezenți Honor a prezentat modelele 20 și 20 Pro, construite în jurul platformei Kirin 980, cu o cameră foto de top și sistem Android.
Honor 20 Pro, vârful de lance al seriei vinecu un display de 6,26 inci (2340 x 1080 pixeli), sistem de patru camere foto – 16MP pemtru cea super wide și f/2.2, 48 MP cea principală și f/1.4 plus stabilizare optică pe patru axe, telephoto de 8 MP cu f/2.4 și stabilizare opică plus o cameră macro de doar 2 MP. (ce are un scor de 111 puncte, ajungând pe locul doi în top-ul DxOmark), cameră frontală de 32 MP și un preț foarte atractiv de doar 599 EUR.
Strict legat de configurația hardware, Honor 20 Pro vine cu 8GB RAM și 256 GB pentru stocare, baterie de 4000 mAh, USB Type-C și sistem de operare Android, senzorul de amprentă este mutat de sub display (în cazul Huawei P30 Pro, modelul din care este inspirat Honor 20 Pro) pe lateral, sub forma unui buton special, ușor de accesat și manevrat.
Ambele modele (Honor 20 și Honor 20 Pro) au Android 9, însă din cauza incertitudinilor legate de viitorul Android pe aparatele Huawei (implicit și Honor) lucrurile nu sunt încă clare. Acesta este și motivul pentru care nu am putut să testăm mai în detaliu funcționalitatea, sample-urile prezente la lansare nefiind conectate la internet.
În principiu, fiind deja certificate de către Google, Honor 20 și Honor 20 Pro ar trebui să funcționeze cu Android indiferent de cum vor evolua negocierile dintre Huawei și guvernul SUA. Adică ar trebui să aibă acces la Play Store și la toate aplicațiile și serviciile Google, inclusiv la update-urile de securitate dacă ajung pe piață în intervalul de trei luni, câștigat de Huawei în urma primelor negocieri – cum încă lucrurile nu sunt foarte clare, Honor nu a furnizat o dată de la care aparatele vor putea fi cumpărate.
Ambele modele funcționează cu Honor Magic UI, un fel de EMUI, pus peste Android 9 Pie.
Honor a ales două variante de culori pentru Honor 20 Pro, una Phantom Black, pe tehnologie holografică în care aparatul are nuanțe interesante de mov, iar cealaltă Phantom Blue.
În teorie Honor 20 Pro are o configurație de camere foto ce ar putea fi mai bună chiar și decât cea de pe Huawei P30 Pro, de altfel venisem pregătit cu un P30 Pro să fac niște teste preliminare. Camera quad are un senzor principal Sony IMX586 de 48 MP cu moduri AI Ultra Clarity și AIS Super Night, pentru a le permite utilizatorilor să surprindă imagini mai clare.
O chestie pe care vreau să o subliniez este faptul că din punct de vedere al performanței, Honor 20 Pro și Honor 20 ar trebui să fie similare cu Huawei P30 Pro, având aceiași arhitectură – 8, respectiv 6 GB RAM și Kirin 980. Asta înseamnă că în utilizarea normală și în jocuri, nu vor exista probleme de performanță. Ca să sublinieze acest lucru, Honor lansează o promoție interesantă oferind posesorilor de Honor 20 și Honor 20 Pro un skin special pentru Fortnite. Și încă ceva: pentru ambele modele există un fel de gamepad, care se conectează la smartphone și facilitează jocurile.
Pe partea de sunet, Honor 20 Pro va suporta surround 9.1, din nou un element inedit în cadrul lansărilor Android din acest an.
Design-ul și calitatea materialelor sunt în trend cu precedentele lansări Honor, adică moderne (sticlă și aluminiu), cu culori bine alese și linii clar definite.
Acum rămâne să vedem care este rezultatul final al negocierilor dintre Huawei și guvernul SUA pentru a putea avea și o dată clară de prezență pe piață, cel puțin pentru Europa.
[…] încă disponibil pentru MacBook Air, înrolat în versiunea oficială – bine, sunt încă la Londra la lansarea Honor 20 și oricum nu aș fi pornit instalarea. Dar sper ca mâine seară să vin cu update-uri despre cum […]