HomeMobileAndroidHonor Wiew 20, frumos, elegant si puternic. Argumente PRO si CONTRA

Honor Wiew 20, frumos, elegant si puternic. Argumente PRO si CONTRA

Honor View 20 review

Honor View 20 este genul acela de smartphone de care ai toate șansele să te îndrăgostești la prima vedere. Are destule argumente de ordin fizic, pe care niciun pasionat de telefoane nu le poate ignora. Are o construcție modernă, cu un spate din sticlă sau plastic glossy ce reflectă lumina într-un mod inedit, are un display cu margini extrem de înguste, iar camera foto frontală este integrată într-un orificiu circular, pentru o senzație de ecran cât mai mare. În plus, am avut norocul să testăm o versiune de culoare roșie, Phantom Red, care chiar arată bine.

Honor View 20 review

Așa că nu este de mirare că s-a întâmplat exact ceea ce vă spuneam că sunt șanse mari să se întâmple. Mi-a plăcut Honor View 20 încă de la primul contact. Iar argumentele pe care aveam să le descopăr ulterior, au amplificat această atracție. Eroul nostru nu stă deloc rău în ceea ce privește performanțele configurației sale și se poate lua la trântă cu flagship-urile producătorilor consacrați. Până la urmă este totuși un Huawei și nu degeaba producătorul chinez este pe locul al doilea la nivel global. Chinezii știu să facă telefoane, o fac chiar foarte bine, iar Honor View 20 este o nouă dovadă în acest sens.

Honor View 20 review

Pe de altă parte, spre ghinionul său, View 20 a venit la testare într-o perioadă în care, la câteva zile distanță, am primit și Samsung Galaxy S10+ și Huawei P30 Pro. A fost eclipsat în materie de calitate a display-ului de către Galaxy S10+. Iar în ceea ce privește abilitățile foto, nu prea stă nimeni în fața lui Huawei P30 Pro. O confirmă chiar cei de la DxOMark, care l-au încoronat pe Huawei P30 Pro cu cea mai bună cameră foto de pe un smartphone.

Evident, în celălalt taler al balanței poate fi pus prețul lui Honor View 20, care este cu mult sub cel al flagship-urilor amintite mai sus. Este unul dintre argumentele în favoarea telefonului nostru care nu poate fi ignorat sub nicio formă. Însă asupra acesor aspecte vom reveni pe parcursul materialului de față.

Honor View 20 review

Am primit spre testare un Honor View 20 Moschino Edition. Este un mic plus la nivel de memorie față de fratele său ceva mai simplu (256 GB memorie internă în loc de 128 GB), o cutie ceva mai specială și câteva elemente grafice specifice acestui brand de fashion, prezente în interfață.

Specificații tehnice complete

Cu aceste elemente în minte, să pornim analiza argumentelor în favoarea acestui terminal. Și să o pornim ca la carte, cu o listă de specificații tehnice complete pentru Honor View 20.

  • Ecran: IPS LCD
  • Diagonală: 6,4 inchi
  • Rezoluție: 2310 x 1080 pixeli
  • Aspect: aprox. 19:9
  • Densitate: 398 ppi
  • Screen-to-body ratio: 85,7%
  • Chipset: HiSilicon Kirin 980
  • Procesor: octa-core (2 x 2,6 GHz Cortex A76 + 2 x 1,92 GHz Cortex A76 + 4 x 1,8 GHz CortexA55)
  • GPU: Mali-G76 MP10
  • Memorie RAM: 8 GB
  • Memorie internă: 256 GB
  • Slot microSD: nu
  • Dual-SIM: da
  • Cameră foto principală: dual camera, 48 MP (f/1.8, 1/2″, 0.8µm, PDAF) + TOF 3D stereo camera
  • Cameră foto frontală: 5 MP (f/2.0, 27mm)
  • Senzor de amprentă: da, pe spate
  • Acumulator: Li-Po
  • Capacitate: 4000 mAh
  • Încărcare rapidă: da, 22,5W
  • Sistem de operare: Android 9.0 Pie cu Magic UI 2
  • Altele: USB Type-C (3.1), USB On-The-Go
  • Culori: Saphire Blue, Phantom Blue, Phantom Red, Midnight Black
  • Dimensiuni: 156,9 x 75,4 x 8,1 mm
  • Greutate: 180 g
  • Construcție: sticlă, plastic și ramă de aluminiu
Honor View 20 review

Acum, că am trecut în revistă configurația completă a lui Honor View 20, vin întrebările legate de prețul pretins pentru aceste specificații și performanțele de care este capabil telefonul având la îndemână aceste resurse.

Performanțe

Am spus că Honor View 20 se poate bate din punctul de vedere al performanțelor cu orice flagship mare, de la producătorii consacrați. Nu l-am pus la să se ia la trântă cu Galaxy S10+ sau Huawei P30 Pro (au sosit la teste cu un oarecare decalaj), însă iată mai jos o mostră în ceea ce privește calitățile sale: Honor View 20 versus Samsung Galaxy S9+ în AnTuTu Benchmark. Scorul final spune multe.

Pentru cei care vor ceva mai mult decât comparații seci, trebuie să spun că experiența de utilizare a fost una fără cusur. L-am folosit pe Honor View 20 timp de vreo 3-4 săptămâni, în special pentru activități de tip office (convorbiri, mail-uri, browsing), cu un SIM, cu datele pornite și cu conexiunea wireless deschisă, pentru a se conecta la rețelele de acasă și de la birou. M-am jucat destul de mult cu meniul său (care trebuie spus că nu îmi place), am folosit destul de intens și partea de social media și l-am trecut și prin filtrul gamerului familiei (ar fi fost și păcat de această configurație) care s-a declarat foarte mulțumit de comportament.

Telefonul a rulat mereu foarte cursiv orice aplicație, nu s-a blocat, nu s-a încins și nici nu s-a resetat. O configurație stabilă, care și-a făcut cu brio treaba. Cred că este un comportament la nivelul așteptărilor pe care le-am avut încă din primul moment de la Honor View 20.

Preț

A doua întrebare care ne vine în minte imediat ce vedem specificațiile unui telefon este legată de prețul acestuia. Cât trebuie să plătesc pentru această configurație? Ei bine, eroul nostru nu este tocmai ieftin. Honor View 20 costă 3199 lei pe eMAG.ro. Exact modelul testat de noi, cu 8 GB de RAM, memorie internă de 256 GB și culoare roșie. Adică Moschino Edition.

Honor View 20 review

Este un preț mai mic decât al altor flagship-uri similare oarecum ca specificații, dar diferențele nu sunt covârșitoare. Pe de altă parte, costă cu 800 de lei mai puțin ca Huawei P30. Dacă ne îndreptăm spre modelul P30 Pro sau spre Galaxy S10+ diferența este și mai mare. Așa că nu cred că greșim dacă considerăm prețul un argument în favoarea lui Honor View 20.

Construcția

Ce mi-a plăcut mie cel mai mult la Honor View 20 a fost construcția sa. A contat și că am avut în mână varianta roșie, mult mai atractivă după părerea mea decât cea neagră, însă și finisajele și felul în care se ține în mână telefonul contează foarte mult. Materialul glossy de pe spate (încă nu este foarte clar dacă este sticlă sau plastic) este extrem de interesant cu modelul pe care îl integrează și care reflectă lumina.

Honor View 20 review

Ecranul cu margini extrem de înguste și cu orificiul pentru camera foto frontală contribuie și el la senzația de eleganță și finețe pe care Honor View 20 oricum o răspândește.

Honor View 20 review

Telefonul (cel puțin unitatea de teste primită de noi) vine cu o folie de protecție peste ecran, care este vizibilă și în zona orificiului respectiv, dar și la marginile ecranului. S-ar putea renunța la ea, pentru că strică puțin din aspect deși, pe de altă parte, oferă un plus de protecție.

Honor View 20 review

Tot pentru extra protecție, doritorii au la dispoziție oferta celor de la MobileDirect, care conține carcase și huse de protecție și pentru modelul nostru de telefon. Câteva dintre acestea vor face obiectul unui alt material.

Evident, atunci când vorbim despre construcția și aspectul unui telefon (și în general a unui dispozitiv), aprecierea este subiectivă și este influențată de gusturile fiecărui individ. Așa că reiau recomandarea mea de a interacționa în mod direct un un smartphone înainte de achiziție. Doar punând mâna pe el puteți ști dacă vă place sau nu, dacă este pe gustul vostru sau nu. Și, indirect, dacă merită achiziția sau nu.

Din punctul meu de vedere, construcția și finisajele lui Honor View 20 (plus culoarea Phantom Red care chiar a fost pe gustul meu) reprezintă un argument clar în favoarea acestui terminal.

Camera

Că o considerăm un argument în favoarea terminalului sau nu, camerea de pe un telefon trebuie tratată mereu în detaliu. Tot mai mulți utilizatori se bazează doar pe telefoanele lor inclusiv pentru fotografiile din vacanțe, așa că a devenit o componentă de o importanță majoră.

Honor View 20 review

Aș prefera ca strict pentru Honor View 20 să las fotografiile să vorbească, cu menținea că nu prea m-am bucurat de o vreme însorită, decât în anumite zile. Îmi este greu să fac o apreciere a performanțelor camerei, pentru că m-am jucat și cu Galaxy S10+ și cu Huawei P30 Pro și nu prea încape comparație.

În lumină bună se descurcă onorabil.

La fel și atunci când vorbim despre zoom-ul optic 2x, rezultatul este mulțumitor, chiar și când nu avem parte de vreme foarte însorită.

Fotografiile de portret au parte de funcții software care își pun amprenta asupra rezultatului. Oricum, este și meritul modelului nostru pentru fotografiile reușite.

Lui Honor View 20 îi lipsește clar un al doilea senzor foto pe spate, lucru vizibil mai ales în fotografiile cu fundal nu foarte îndepărtat, în care efectul de bokeh este artificial.

Oricum AI-ul intervine masiv în fotografii, încercând să repare din handicapul unui singur senzor foto. De multe ori reușește. O fotografie normală (prima), versus una în modul 48MP AI Ultra Clarity (a doua). Diferențele se văd mai bine atunci când ne uitam la fotografiile la dimensiuni reale, mai ales la detalii, pentru că în momentul în care le dimensionezi egal, părerile sunt împărțite în ceea ce privește rezultatul câștigător.

Toate fotografiile pot fi găsite la dimensiuni mult mai mari pe pagina de Facebook MOBzine Romania.

Ce îmi mai place la Honor View 20

Îmi place acumulatorul său de 4000 mAh cu suport pentru încărcare rapidă (22,5W). Oferă o autonomie peste medie, o autonomie care permite chiar și atingerea barierei de 48 de ore între două încărcări, una mai mult decât suficientă pentru utilizatorul mediu de Android. Și suficientă pentru modul de utilizare pe care l-am descris mai sus. Se poate puncta ca un argument suplimentar în favoarea acestui smartphone.

Ce nu îmi place la el

Am o problemă cu interfața software a celor de la Huawei, pe care o regăsim și la Honor View 20. Din punct de vedere grafic încearcă prea mult să se apropie de cea de pe iPhone. Și nu cred că este OK, pentru că nu toată lumea se omoară cu aspectul impus de Apple. Ba chiar din contră.

În plus și de fapt adevăratul motiv pentru care nu îmi place această interfață, navigarea prin meniuri este ceva mai greoaie. Când folosești mai multe terminale Android care au cât de cât o linie unitară în ceea ce privește navigatul prin meniuri și te poticnești tocmai la Huawei, pentru că păstrează o structurare aparte a meniurilor, te nemulțumește acest lucru. Asta ca o scurtă explicație.

Honor View 20 review

Nu îmi place nici faptul că nu există slot microSD. Da, poate că la versiunea testată de mine, Moschino Edition, memoria internă de 256 GB nu mai prea lasă loc de nevoi speciale în materie de spațiu de stocare. Însă s-ar putea să se găsească unii cârcotași, mai ales la modelele cu memorie internă de 128 GB care să reclame acest lucru.

Am remarcat și că în cutia lui Honor View 20 nu se găsesc căști de niciun fel. S-ar putea să fie doar la unitățile de testare, așa că nu dezvolt mai departe acest subiect.

Concluzii

Atunci când punem în balanță plusurile și minusurile acestui telefon, părțile bune ies clar în față. Avem un telefon puternic, cu o configurație stabilă și îndestulătoare chiar și pentru nevoile celor mai exigenți (pe care unii chiar îl cataloghează ca telefon de gaming și nu sunt foarte departe de adevăr în ceea ce privește comportamentul său), care arată foarte bine și are cam toate elementele moderne de design. Totul la un preț competitiv prin comparație cu alți jucători de pe piață.

Cred că aici sunt cele două mari argumente ale lui Honor View 20: aspectul și prețul. În jurul lor gravitează și restul argumentelor în favoarea sa, argumente care îl recomandă și îl transformă într-un candidat serios pentru orice pasionat care are un buget apropiat de vârful piramidei, dar nu chiar de top.

Sau, aș putea să spun fără să greșesc prea mult că Honor View 20 Moschino Edition merge și spre cei care vor să iasă puțin în evidență prin telefonul pe care îl folosesc, fără să facă niciun fel de concesie de ordin tehnic.

În orice caz, Honor View 20 este un telefon care merită toată atenția și o nouă dovadă că Huawei știe să facă telefoane și să păstreze un raport preț/specificații competitiv.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep