Din ciclul ideilor de smartphone care au părut interesante, dar nu au avut succes la public, astăzi vă prezentăm cazul Yota. O companie din Rusia care a venit cu ideea producerii unui telefon cu un ecran secundar de tip e-ink, pentru a economisi bateria. O ciudățenie de produs, pe care am avut ocazia să îl testăm în versiunea YotaPhone 2 și care avea destul de multe neajunsuri. Poate cel mai mare reprezentat de faptul că pe ecranul e-ink rămâneau vizibile informațiile utilizatorului pentru o perioadă nedorit de lungă.
Dovada faptului că ideea nu a fost tocmai inspirată a venit acum, sub forma intrării în faliment a companiei care a produs aceste telefoane. Asta dacă mai era nevoie de o astfel de dovadă, după ce au trecut mai bine de doi ani de la ultima lansare de produs.
Ca la orice afacere dubioasă, mai ales din Rusia, apar și semnele de întrebare și cusăturile cu ață albă. Falimentul companiei a fost cerut de un furnizor din Insulele Cayman, pe numele său Hi-p Electronics, în baza unei datorii de mai multe milioane de dolari. Vă dați seama ce combinații făceau cei de la Yota și ce mașină de spălat bani a fost această companie ascunsă în spatele a trei modele de telefoane inedite (dar ineficiente).
S-au spălat PUTINi bani 🙂 Oricum mie ideea din spatele telefonului mi-a plăcut… chiar voiam să-l cumpăr la un moment dat dar nu se găsea pe stoc.
Si mie mi-a placut la nivel de concept. Implementarea nu a fost chiar cea mai buna.