După lansarea lui Honor 8X de săptămâna trecută e momentul să facem cunoștință mai îndeaproape cu acest smartphone impresionant, în varianta sa de culoare roșie, cea pe care o considerăm și cea mai reușită. Honor 8X este un smartphone cu imens display de 6.5 inci cu notch și margini subțiri, rezoluție 1080 x 2340 (display-ul acoperă 84,4% din carcasă) și o densitate de 396 ppi, bunicică pentru această diagonală.
Honor 8X are un aspect premium
În interior avem un cipset Hlisilicon Kirin 710 (cu tehnologie de 12 nm), CPU Octa-core (4×2.2 GHz Cortex-A73 & 4×1.7 GHz Cortex-A53), GPU Mali-G51 MP4, 4GB RAM și 128 GB pentru stocare, sistem dual de cameră foto principală (20 MP, f/1,8, PDAF și 2 MP) iar cea frontală de 16 MP, f/2.0, Bluetooth 4.2, senzor de amprentă și baterie de 3750 mAh.
Primul lucru care iese în evidență este construcția carcasei, o combinație deja clasică între sticlă și metal, care pe culoarea roșie arată foarte bine.
În funcție de unghiul în care bate lumina pe carcasă nuanța de roșu se schimbă de la una intensă către una mai liniștită, care în mod cert va face aparatul să iasă în evidență.
Marginile sunt rotunjite, chestie care aduce un aspect premium, similar cu ce aduce Apple și Huawei pe modele high end. Îmbinările sunt bine realizate, una peste alta aspectul este unul premium.
Display de 6.5 inci cu raport 19.5:9
Display-ul este al doilea punct forte al lui Honor 8X: un IPS LCD cu diagonala de 6.5 și rezoluție bună (1080 x 2340 pixeli), lucru pe care vi l-am spus deja. Culorile sunt redate bine, nivelul de luminozitate este ridicat. Din ce am putut vedea până acum, display-ul este lizibil și în soare foarte puternic.
Iar faptul că este unul dintre cele mai mari cu care am avut ocazia să lucrez până acum îl aduce în prim plan: informația se vede bine pe ecran, e ușor de manevrat, cu alte cuvinte este o plăcere să folosești acest smartphone deopotrivă la social media, browsing și chiar jocuri.
Apropo de jocuri, Honor 8X vine cu câteva jocuri preinstalate: Asphalt Nitro, Assassins’s Creed, Dragon Mania, Kingdoms, Puzzle Pets, Spiderman, adică o selecție perfectă pentru toți cei ce vor un smartphone cu ecran mare pe care să îl folosească și în jocuri.
Performanță bună
Apropo de jocuri, am realizat rapid câteva benchmark-uri cu Honor 8X și iată ce a ieșit:
Punctaj |
|
AnTuTu Benchmark |
140787 |
3D Mark Slingshot extreme (Open GL/Vulkan) |
949 / 1137 |
PC Mark Work 2 |
6922 |
Dacă vreți să vă faceți o idee despre cum se compară Honor 8X cu cele mai noi flagship-uri ale momentului (Sony Xperia XZ3, HTC U12+, Asus Zenfone 5Z, Galaxy Note9, Huawei P20 Pro) vă invit să aruncați o privire aici.
Pentru că folosește un cipset mai vechi și anume Kirin 710, nu vă așteptați la o performanță de top pentru Honor 8X. E însă mai mult decât suficentă pentru o folosire normală, cu browsing și social media presarată ici și colo cu ceva jocuri.
Camera foto: sistem dual de 20 MP + 2MP
Honor 8X vine cu un sistem principal dual de camere foto realizat din combinația 20 MP, f/1,8, PDAF + 2 MP, senzor pentru generarea efectului de adâncime. Beneficiază de suportul AI introdus de Huawei pe seria P10 și perfecționat pentru P20, fapt ce aduce (cel puțin la nivel teoretic) un plus important.
Camera principală este una de 16 MP, f/2.0, imresionantă la o primă vedere. Rămâne să o punem la teste și să vedem ce știe.
Și nu în ultimul rând, Honor 8X beneficiază de o baterie de 3750 mAh despre care încă nu vă pot spune dacă este suficientă sau nu. De mâine incepem testele și vă ținem la curent.
Înainte să închei mai vreau să spun că Honor 8X vine cu clasicul jack audio de 3.5 mm și folosește conexiune microUSB pentru încărcare, seria Honor nu a făcut încă saltul către USB Type-C.
Acestea fiind spuse, primul contact cu Honor 8X este unul pozitiv, smartphone-ul impresionând (așa cum am mai spus) prin roșul carcasei, un display generos de 6.5 inci și un aspect premium.
Stați pe aproape pentru alte detalii!