Cantitatea foarte mare de leak-uri despre OnePlus 6T nu prea a mai lăsat loc de surprize în momentul anunțului oficial. Deja se știau cam toate modificările pe care noul flagship le va aduce față de generația anterioară, și ele s-au respectat întocmai. OnePlus 6T arată mai bine din punct de vedere fizic, este mai modern și mai elegant, a umblat la nivel hardware exact acolo unde era nevoie. Pe de altă parte, ca notă negativă, mai ales în ochii nostalgicilor, a pierdut jack-ul de 3,5 mm. Însă producătorul chinez repară acest lucru cu prezența adaptorului în pachetul standard și cu un preț foarte mic la căștile audio cu intrare USB Type-C.
Ca o scurtă paranteză, tot în pachetul standard aveți inclusă și o husă de silicon transparent, pentru a proteja terminalul. Dacă nu este pe gustul vostru, s-ar putea să găsiți pe MobileDirect alternative pentru acest terminal mai apropiate de gusturile voastre. Au deja huse pentru OnePlus 6T!
OnePlus 6T este construit în jurul unui display Optic AMOLED de 6,4 inchi și rezoluție 2340 x 1080 pixeli (aspect 19,5:9, protejat cu Gorilla Glass 6), un salt destul de important de la cei 6,28 inchi ai generației anterioare. Marginile sunt acum mult mai înguste, notch-ul are formă de picătură, iar dimensiunile finale ale telefonului sunt cu puțin mai mari decât ale predecesorului său. Destul de greu de sesizat. Tot în ecran, în jumătatea sa inferioară, este integrat și senzorul pentru citirea amprentei digitale.
La nivel hardware, avem o combinație de chipset Qualcomm Snapdragon 845 cu o memorie RAM de 6 GB și o capacitate internă de stocare de 128 GB, 8 GB de memorie RAM cu 128 GB stocare internă, sau, în varianta de top, 8 GB de RAM cu 256 GB de memorie internă. Se pare că este o combinație destul de potentă, despre care AnTuTu Benchmark spune că este a doua ca scor (298.011), în rândul Androidelor, după Asus ROG Phone.
La nivel de camere foto nu s-a schimbat nimic din punct de vedere hardware, avem același sistem dual camera pe spate (16 MP + 20 MP) și aceeași cameră foto frontală de 16 megapixeli. Diferențele apar la nivel software, unde au fost adăugate funcții și moduri noi.
Un acumulator mai mare, de 3700 mAh și suport pentru încărcare rapidă (20W) și un Android 9.0 Pie cu OxygenOS peste, care se pare că face o parte importantă din diferență prin Boost Mode și alte setări interesante, completează lista cu detalii care merită evidențiate.
OnePlus 6T va avea un preț de vânzare începând de la 550 dolari pentru varianta de jos și până la 630 dolari pentru cea de top, prețuri care sună extrem de bine.
Și, pentru că se poartă tot mai frecvent în ultima vreme ca review-urile să apară imediat după momentul anunțului oficial, vă propun și un hands-on video cu OnePlus 6T, realizat de GSM Arena. Enjoy!
via GSM Arena