Producătorul chinez a ridicat cortina de pe două dintre cele mai așteptate modele ale momentului. Huawei Mate 20 si Mate 20 Pro au fost anunțate oficial. O mare parte dintre informațiile de natură tehnică erau deja cunoscute, dar acum avem o confirmare. Și în plus se mai umplu niște goluri peste care plana misterul.
O să încep cu vârful de gamă, Huawei Mate 20 Pro. Este construit în jurul unui display OLED de 6,39 inchi, care integrează senzorul pentru citirea amprentei digitale și are marginile laterale curbate, în stilul impus de Samsung. Rezoluția este de 1440 x 3120 pixeli (aspect 19,5:9). În partea de sus, ecranul lui Mate 20 Pro este prevăzut cu un notch destul de generos.
Chipset-ul este un Kirin 980 cu procesor octa-core de până la 2,6 GHz. Este asortat cu o memorie RAM de 6 GB și cu o capacitate internă de stocare de 128 GB. Deocamcată este singura variantă de memorie despre care s-a discutat.
Ajungem și la elementul principal al lui Huawei Mate 20 Pro. Sistemul de trei camere foto plasat pe spatele terminalului este compus dintr-un senzor principal de 40 megapixeli (Quad Bayer, f/1.8, 27mm wide, 1/1.7″, OIS, PDAF/Laser AF), unul de 20 megapixeli (B/W, f/1.6, 27mm wide, 1/2.7″, OIS, PDAF/Laser AF) și unul de 8 megapixeli (f/2.4, 80mm telephoto, 1/4″, 3x optical zoom, OIS, PDAF/Laser AF). Camera foto frontală este de 24 megapixeli (f/2.0) cu suport pentru scanarea feței (3D Face Scan).
La nivel de acumulator, Huawei Mate 20 Pro se bucură de o capacitate de 4200 mAh, cu suport pentru încărcare rapidă (40W). În 30 de minute se poate încărca până la 70%. Și există chiar și o certificare TUV că această încărcare rapidă este sigură și nu prezintă riscuri. De asemenea, acumulatorul oferă suport pentru încărcare wireless în două direcții. Un Android Pie cu EMUI 9 peste el și o certificare IP68 sunt restul detaliilor care merită evidențiate.
Huawei Mate 20 are un display IPS, cu rezoluție 1080 x 2244 pixeli și un notch mult mai mic, de tip picătură. Diagonala crește usor, până la 6,4 inchi. Nici marginile ecranului nu mai sunt curbate, dar rămân la fel de înguste, iar senzorul pentru amprentă s-a mutat pe spatele telefonului.
La nivel de chipset nu se schimbă nimic, iar în ceea ce privește memoriile, se merge deocamdată pe aceeași combinație de 6 GB RAM și 128 GB memorie internă. Noutatea este că la ambele telefoane apare un nou format de nano card de memorie (nu, nu este microSD), dezvoltat de Huawei împreună cu Toshiba. Deocamdată va fi dispobibilă o versiune de 256 GB care va putea mări capacitatea de stocare a dispozitivelor.
Partea bună este că se păstrează un sistem cu trei senzori foto, dar se schimbă puțin cifrele. Senzorul principal este de 12megapixeli (f/1.8), cel de-al doilea, ultra-wide, este de16 megapixeli (f/2.2), iar cel de-al treilea, un telephoto de 8 megapixeli (f/2.4). Din afară avem același aspect al sistemului cu trei senzori de pe spate, același design în formă de pătrat al modulului camerei, cu o mică repoziționare a flash-ului. Și totuși, lucrurile sunt destul de diferite.
Scade capacitatea acumulatorului la 4000 mAh, se păstrează încărcarea rapidă, dar la 22,5W (fără suport pentru încărcare wireless), apare în peisaj un jack de 3,5 mm.
Huawei Mate 20 si Mate 20 Pro vor deveni disponibile la sfârșitul acestei luni. Deocamdată nu se cunosc alte detalii comerciale.
[…] și principalii parteneri ai Huawei în România. Evident, eroul principal al evenimentului a fost Huawei Mate 20 Pro, pe care îl știm de la lansarea globală și, mai mult, pe care îl avem de ceva vreme în teste […]
[…] lângă eroii principali ai serii, Huawei Mate 20 și Mate 20 Pro, producătorul chinez a confirmat și seria de leak-uri (unele chiar oficiale) și a întregit […]
[…] eroul zilei în lumea smartphone și fără îndoială și al perioadei următoare. Huawei Mate 20 si Mate 20 Pro au fost lansate oficial și fac capul de afiș al presei de specialitate. Nu am fost la fața locului, dar materialele de […]