La finalul săptămânii trecute utilizatorii din programul Insider Preview au avut parte de o veste faină: versiunea 17682 a fost lansată în Fast Ring și Skip Ahead. Avem ceva schimbări, ceea ce face acest build interesant.
1. Îmbunătățiri la nivelul Sets
Tab-urile din Sets sunt mai intuitive pentru a permite utilizatorului să își dea seama mai ușor despre ce poate face acolo. Aplicațiile folosite cel mai des apar evidențiate, ca să nu mai fie nevoie de a le căuta.
2. Detalii mai bune despre opțiunea de proiectare wireless
Odată cu acest build este oferită opțiunea de control mai amănunțit asupra modului în care funcționează proiectarea wireless. La fel ca în cazul unei sesiuni remote, în partea superioară a ecranului apare o bară de control, unde sunt oferite date despre conexiune.
3. Îmbunătățiri Edge pentru developeri
Apare opțiunea Web Authentication preview, prin care este introdus suportul pentru Web Authentication API (a.k.a. WebAuthN), ce permite autentificarea mai simplă, înlocuind parola cu opțiuni de autentificare pe bază de dispozitive hardware. Utilizatorii de Windows 10 care au activat Windows Hello (cu PIN) pot folosi această modalitate pentru a se autentifica pe site-uri, în loc să introducă manual parola.
4. Evitarea setărilor finale de după upgrade
Acum e posibil ca după un upgrade să fie evitată fereastra de mai jos, prin simpla apăsare a butonului Skip for now. Cine vrea, poate să treacă din nou prin ele și să aleagă ce îi convine și ce nu.
5. Îmbunătățiri și bugfix-uri
Lista de îmbunătățiri și bugfix-uri e măricică, dacă vreți să o consultați o puteți face aici.
6. Probleme:
Văd că sunt și ceva probleme – tema Dark de pe FIle Explorer, introdusă de curând, are ceva probleme iar Mixed Reality Portal trebuie reinstalat ca să funcționeze.
Se pare și că pe anumite sisteme sunt probleme de performanță și blocări iar dine are un Surface Studio ar fi bine să nu îl aplice.
Microsoft zice că ar fi și ceva probleme cu Sets și suita Office.
17682 pare un build curat, care merită instalat. Atenție însă, nu îl puneți peste un sistem cu care lucrați în producție pentru că sunt șanse să îl stricați și atunci o să aveți ceva de lucru ca să îl aduceți în stare funcțională. Este un build de test, făcut să fie rulat pe mașini de test. Nu uitați asta!