Sharp AQUOS R2 a fost anunțat oficial de producătorul nipon și vine cu specificații de top, cu un aspect care iese din tiparele actuale și cu câteva feature-uri interesante. Din păcate, lipsesc detaliile comerciale, care ar trebui să completeze peisajul. Așa că s-ar putea ca Sharp AQUOS R2 să nu prea iasă din țara natală, obicei cu care compania ne-a cam obișnuit. Ar fi păcat, pentru că terminalul pare să aibă potențial destul de mare.
Sharp AQUOS R2 este construit în jurul unui display IPS IGZO cu margini foarte subțiri. Unul dintre punctele de atracție ale acestui terminal. Ecranul are o diagonală de 6 inchi, aspect 19:9, o rezoluție WQHD+ (1440 x 3040 pixeli) și o rată de refresh de 100 Hz. Plus un notch-uleț mic, a la Essential Phone. Trebuie aici să facem o paranteză și să spunem că Sharp au fost primii care au adus pe piață un telefon cu notch. Asta este o informație mai mult pentru fanii Apple.
În spatele acestui display, Sharp AQUOS R2 se bazează pe o combinație de chipset Qualcomm Snapdragon 845, cu o memorie RAM de 4 GB și o capacitate internă de stocare de 64 GB. Prin microSD se mai pot adăuga 256 GB.
Pe partea din spate a lui Sharp AQUOS R2 avem un sistem dual camera inedit. Unul dintre senzori, de 16,3 megapixeli, este dedicat doar înregistrărilor video. Cel de-al doilea, de 22,6 megapixeli, se ocupă de fotografii. Camera foto frontală are o rezoluție de 16,3 megapixeli. Semn că nici amatorii de selfie-uri nu au fost neglijați. Evident, avem și AI-ul prezent, care știe să capteze de la sine putere fotografii în timpul înregistrărilor video. AI Live Shutter se cheamă respectiva funcție. Și nu este singura de acest fel. Oricum, abilitățile sale pe partea de înregistrare video sunt puse în evidență în materialul video de mai jos.
Un acumulator de 3130 mAh și un Android 8.1 Oreo completează lista cu detalii tehnice pentru telefonul nostru. Plus un senzor pentru citirea amprentei digitale, integrat în butonul fizic care și-a făcut cumva loc pe suprafața frontală a telefonului. Sharp AQUOS R2 se laudă și cu certificări IPX5/IPX8/IP6X. Și cu Dolby Vision și Dolby Atmos pentru ca totul să fie cât mai complet.
Din păcate, așa cum spuneam, lipsesc detaliile comerciale. Un preț pentru Sharp AQUOS R2 ar fi fost interesant. Și ne-ar fi pus pe gânduri despre cum se poate accesa terminalul și pe piețele europene, în condițiile în care se dovedea atractiv.
via pocketnow