Ieri am avut ocazia să văd și să mă joc puțin cu noul flagship LG, suficient cât să pot să vă spun primele impresii despre LG G7 ThinQ, aparatul cu display de 6.1 inci IPS LCD (1440 x 3129 pixeli și 564 dpi densitate), sistem dual de camere foto, baterie de 3000 mAh, construit pe platforma Qualcomm Snapdragon 845.
La prima vedere LG și-a construit flagship-ul la standardele momentului: bordură de aluminiu cu față și spate de sticlă, protejată cu Gorilla Glass 5, un display de 6.1 inci, pe o carcasă de 153.2 x 71.9 x 7.9 mm, ce face ca ecranul să ocupe 82.6% din suprafața părții frontale. Din păcate (sau din fericire după cum vor spune unii), LG a decis să intre în trend și să adopteun display cu ”notch”, care bineînțeles poate să fie dezactivat de către cei cărora nu le place. Recunosc, nu sunt fanul ideii de notch, dar mi se pare că arată mai bine pe LG G7 ThinQ decât pe Huawei P20 Pro.
Ecranul pare luminos și se vede extrem de bine și în soare puternic – vedeți imaginea de mai sus. Culorile sunt vii (am lăsat setarea standard a aparatului pentru display, atât la nivelul culorilor cât și pentru rezoluție și dimensiunea icon-urilor).
Avem pe LG G7 ThinQ deja clasicele margini rotunjite, atât în partea superioară cât și în cea inferioară – și aici LG permite schimbarea la nivel software, probabil pentru a face LG G7 ThinQ să semene mai mult sau mai puțin cu Samsung Galaxy S9+. Apropo de asta, uitați-le mai jos, unul lângă celălalt.
Cum vi se par?
Spatele lui LG G7 Thinq este din sticlă, puțin curbat, cu sistemul dual de camere foto și senzorul de amprentă, plus noul logo G7 ThinQ.
LG G7 ThinQ
Ați băgat de seamă că varianta din 2018 a flagship-ului LG a primit o nouă denumire: ThinQ, element de individualizare pe care îl vedem mai peste tot: pe carcasă, în sistemul de operare, pe fundal.
Ce înseamnă ThinQ? Înseamnă că telefonul devine mai inteligent, aducând AI-ul în diverse situații noi. Prima dată, avem buton dedicat ce pornește Google Assistant. Funcționalitatea e cam aceiași cu cea de pe Samsung Galaxy S9+, diferența fiind că LG lansează (pentru moment) Google Assistant. Ceea ce este bine, pentru că este net superior lui Bixby de pe Samsung.
Dincolo de asta, elementele de AI se regăsesc și la nivelul camerei foto (aici puteți consulta câteva poze făcute cu LG G7 ThinQ), unde scenele sunt detectate automat și sunt adăugate setări suplimentare. Timpul a fost prea scurt ca să îmi dau seama dacă AI-ul este într-adevăr util și cât de bune sunt pozele făcute cu LG G7 ThinQ, pe un aparat cu firmware-ul final.
LG mai spune că față de modelul precedent și partea de sunet a primit un upgrade: da, muzica din difuzoare se aude mai puternic și mai bine. Din nou, timpul a fost prea scurt să îmi dau seama dacă adiția este justificată sau nu.
Una peste alta, primul contact cu LG G7 ThinQ este pozitiv și abia aștept să vină sample-ul la teste ca să pot să vă spun mult mai multe.
De curiozitate am rulat un mic benchmark de browser – adică JetStream pe Samsung Galaxy S9+ versus LG G7 ThinQ. După cum mă așteptam, platforma Qualcomm Snapdragon 845 este mai rapidă, vedeți mai jos rezultatul: 53.915 puncte pentru Samsung Galaxy S9+ și 59.656 pentru LG G7 ThinQ – mai mare înseamnă mai bine.
Cu alte cuvinte, cel puțin la nivel de un prim benchmark, LG G7 ThinQ merge pe urmele lui Sony Xperia XZ2, învingând Exynos-ul la viteză.
Revin cu mai multe detalii – adică momentul în care LG G7 ThinQ va fi disponibil la vânzare și prețul său, de îndată ce aceste informații vor fi anunțate. Și ca de pbicei, un review detaliat cât de curând!