Zilele acestea Bitdefender a anunțat că soluția de protecție Bitdefender BOX 2 se poate cumpăra acum și în România, de la un preț de 999 de lei. Bitdefender BOX 2 este un dispozitiv care ține locul de firewall și filtru malware pentru toate dispozitivele din locuință, conectate la internet.
Bitdefender BOX, produs ajuns acum la cea de-a doua generație, este dezvoltat integral de echipa de cercetare şi dezvoltare din România. Producția acestuia a început în toamna anului trecut în fabrica de la Satu Mare a grupului german Zollner.
Bitdefender BOX este de fapt un dispozitiv hardware pe care este instalată soluția software de protecție Bitdefender și care are rolul de a filtra traficul dinspre și spre internet al utilizatorilor casnici. Priviți-l ca pe un router care își propune să filtreze de malware tot traficul pe care îl fac dispozitivele voastre – la nivel teoretic ideea este foarte faină, sunt curios cum funcționează în practică (am cerut pentru testare un dispozitiv BOX 2 ca să pot să vă spun mai multe). Este primul produs hardware al Bitdefender și este construit pentru a proteja de amenințări informatice atât dispozitivele tradiționale (telefoane, laptopuri, tablete, PC-uri), cât și televizoare smart, termostate, camere web, sisteme de acces în locuință, console de jocuri, frigidere, mașini de spălat și aparate de aer condiționat conectate la internet, întrerupătoare și instalații de iluminat, prize sau senzori de mișcare. Folosind tehnologia de protecție Bitdefender, BOX 2 poate să filtreze automat toate adresele URL nesigure sau periculoase, are un modul de scanare și evaluare e vulnerabilităților dispozitivelor conectate la rețea care învață ce vulnerabilități trebuie să ”păzească”.
Și dacă detectează atacuri din Internet, fie prin exploit-uri fie prin încercarea de spargere a parolelor prin forță brută, BOX 2 avertizează automat utilizatorul.
Bitdefender BOX folosește expertiza de peste 16 ani a companiei în segmentul software și înglobează 21 de brevete de invenţie înregistrate de cercetători din echipele din București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara. Produsul este rezultatul programului de stimulare a inovației în Bitdefender, în care angajații pot aloca 20% din timpul petrecut la birou dezvoltării de idei out-of-the-box, menite să genereze un grad crescut de inovație. Bitdefender a investit 89 de milioane de euro în cercetare și dezvoltare în perioada 2014-2017, iar un sfert din acest buget este alocat proiectelor cu potențial de a deveni revoluționare, precum Bitdefender BOX.
Bitdefender BOX 2 costă 999 de lei și vine cu licență gratuită timp de un an de zile, după aceea fiind nevoie să se plătească un abonament de 299,99 lei pentru prelungirea licenței ca să se poată primi în continuare update-urile de semnături și engine.
„În lipsa folosirii unei soluții de securitate sau a unui sistem de operare actualizat la zi, accesarea datelor personale până la cel mai mic detaliu se poate face relativ ușor, iar viața personală, în adevăratul ei sens, poate deveni doar un mit. Dispozitivele smart colectează cantități enorme de date, de la localizare, obiceiuri, stil de viață și comportament, până la pasiuni, credințe, stare de sănătate sau preferințe politice, iar în condițiile în care un răufăcător poate pune mâna pe acestea, temerile utilizatorilor români sunt îndreptățite”, spune Bogdan Botezatu, specialist în securitate cibernetică în cadrul Bitdefender.
Cum am mai spus, la nivel teoretic sună bine și un astfel de produs poate proteja toate dispozitivele din casă. Nu pot să spun însă și cât este de util în folosirea normală, cât de bine/ușor poate fi configurat în așa fel încât activitatea să se poată desfășura la fel ca înainte de montarea sa.
O să revin cu detalii imediat ce o să am ocazia să testez un Bitdefender BOX 2.
via bitdefender