Asus Zenfone 4 Max (modelul ZC554KL) este un smartphone Android midrange ce în momentul de față are un preț extrem de atractiv (899 LEI) și care merită toată atenția voastră. De ce?
Vă dau trei motive extrem de importante.
1. Autonomia: 25 de zile de standby!
De când testez smartphone-uri (și fac asta de mai bine e 15 ani) nu cred că am avut ocazia vreodată să întâlnesc un aparat precum Asus Zenfone 4 Max, căruia să nu i se mai termine bateria. Am zis să fac un test de stanby și prin urmare l-am încărcat în urmă cu două săptămâni și de atunci l-am lăsat activ, cu conexiunea WiFi pornită. Face trafic constant pentru actualizarea conturilor de email, social media, Play Store, fără alte optimizări.
Verificându-i astăzi am constatat cu plăcere că după 14 zile de la încărcare, mai are încă 42%, adică încă aproximativ 11 zile de standby. Asta în condițiile în care un test similar, pe un smartphone cu o baterie de 3500 mAh ar fi rezistat maxim 6 zile.
Totodată, în benchmark-ul PC Mark de baterie, autonomia a fost de aproape 20 de ore.
Această reușită fantastică se datorează unei combinații CPU, display și baterie de capacitate mare. Asus a optat să folosească pentru modelul Zenfone 4 Max un procesor octa-core de 1.4 GHz Cortex A53 pe o platformă Qualcomm MSM8937 Snapdragon 430 plus un display de 5.5 inci, cu rezoluție de 720 x 1280 pixeli, iar pentru a putea obșine maximul de autonomie, bateria este una imensă, de 5000 mAh.
Toate elementele de mai sus duc în final la un smartphone pe care îl puteți folosi fără niciun fel de problemă notabilă mai bine de 4 zile. Iar dacă vreți să folosiți și software-ul Asus Power Master, poate ceva mai mult.
2. Aspect și performanță
Al doilea lucru ce mi-a plăcut mult la Asus Zenfone 4 Max este că performanța sa este una decentă, suficient de bună încât să permită o utilizare normală, pentru orice tip de utilizator (excludem totuși gamerii înrăiți). Ca să fă faceți o idee despre cum se mișcă vă pot spune că în testul PC Mark Work 2 a obținut 3756 de puncte, puțin peste ceea ce poate face LG Q6.
Iar în AnTuTu Benchmark a obținut 57078 puncte, un scor apropiat de cel obținut de un Samsung Galaxy S6 Edge+.
Dincolo de performanța decentă, Asus Zenfone 4 Max este un aparat care arată bine și e ușor de utilizat. Cu display-ul său de S-IPS LCD de 5.5 inci (267 ppi) la rezoluție de 720 x 1280 pixeli, nu este un aparat mare: 154 x 76,9 x 8,9 mm, cu carcasă de aluminiu, ajunge să cântârească doar 181 g – nu uitați, are o baterie de 5000 mAh!
Are o construcție clasică, cu margini curbate și atenție la detalii.
E de ajuns să îl iei în mână ca să îți dai seama că este un aparat pe care ai vrea să îl recomanzi celor din jur. Are o priză bună, este ergonomic și vine cu două chestii extra: senzor de amprentă și sistem dual de camere foto 13 MP (f/2.0, 12mm) + 13 MP (f/2.0, 25mm).
Mai vreau să punctez și că display-ul său este unul bun, dată fiind gama de preț în care aparatul este încadrat.
3. Prețul
Poate că în acest moment cel mai important aspect legat de Asus Zenfone 4 Max este prețul său: 899 de lei, în promoție pe la majoritatea magazinelor online.
Pentru acești bani primiți un smartphone cu carcasă de aluminiu, display de 5.5 inci, baterie de 5000 mAh cu încărcare rapidă, senzor de amprentă, 3GB RAM și 32 GB pentru stocare (plus slot microSD) și dual SIM, Android 7 cu promisiunea de upgrade la 8, sistem dual de camere foto, receptor FM, o performanță decentă.
Toate ingredientele pentru a-l face atractiv pentru toți cei ce au drept criteriu principal autonomia și vor un smartphone cu un display bun și performanță decentă.
Și ca să nu uit, dacă vă orientați să vă luați un Asus Zenfone 4 Max, vreau să vă mai spun că am testat și câteva huse, prmite de la partenerul nostru MobileDirect.
Mi-a plăcut mult Nillkin Frosted Shield, pe negru, e doar 30 de lei.
Iar pentru cei ce vor o husă mai elegantă, recomand tocul Dux Ducis, varianta pe negru. Are un aspect mai elegant și poate fi folosit și ca suport pentru telefon, dacă aveți nevoie să îl țineți orizontal pe masă sau birou.