Săptămâna trecută, în cadrul evenimentului Future Decoded, Microsoft a anunţat că a extins numărul de pieţe pentru care care ochelarii HoloLens pot să fie cumpăraţi, iar România se află printre ele. Avem un număr de 29 de pieţe noi unde HoloLens va fi disponibil în Europa – Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția și Turcia.
Până acum ochelarii HoloLens erau disponibil în doar 10 ţări – Australia, Canada, China, Franța, Germania, Irlanda, Japonia, Noua Zeelandă, Regatul Unit și Statele Unite (inclusiv Puerto Rico).
„Microsoft are misiunea de a sprijini fiecare persoană şi organizaţie de pe planetă să realizeze mai mult,” a declarat Lorraine Bardeen, general manager, Microsoft HoloLens și Windows. „Realitatea mixtă are potențialul de a ajuta clienții și companiile din întreaga lume să realizeze lucruri care nu au fost posibile până acum. Experiențele de realitate mixtă vor ajuta companiile și angajații să îndeplinească sarcini esențiale mai rapid, mai sigur și mai eficient, și să creeze noi moduri de conectare cu clienții și partenerii.”
Anunţul de extindere a numărului de pieţe de unde se poate cumpăra HoloLens mi se pare interesant din prisma faptului că se ştie că până acum numărul de produse livrate este destul de mic, capacitatea de producţie nefiind cea mai performantă. În plus, aflăm că HoloLens pot fi achiziţionaţi şi din România direct de la Microsoft în condiţiile în care noi încă aşteptăm Xbox şi Xbox Live, adică lucruri ce ar putea fi mai uşor “absorbite” de piaţă.
Ochelarii HoloLens se livrează în două variante: cea commercial şi cea developer. Prima costa 5000 EUR, a doua doar 3000 EUR, fiind destinată în special celor ce vor să construiască aplicații pentru Mixed Reality din Windows 10.
Îmi e clar că Microsoft a extins numărul de piețe pentru că are nevoie de cât mai mulți dezvoltatori capabili să construiască aplicații faine care să atragă după sine o cerere mai mare de de ochelari HoloLens și în cele din urmă să creeze piața dorită de Microsoft.
Se va și întâmpla? Asta este o cu totul și cu totul altă discuție.
Mai mult detalii aveţi aici.