Spun asta deoarece Huawei Mate 10 este construit în jurul unui display cu aspect 16:9, în ciuda trendului actual care propune un ecran mai lunguieț, însă vine cu o rezoluție QHD (2560 x 1440 pixeli) și cu margini foarte subțiri în laterale. Diagonala acestui ecran, de 5,9 inchi, conduce la o densitate de 499 ppi. În spatele ecranului avem noul chipset al producătorului chinez, modelul Kirin 970, cu procesor octa-core de până la 2,4 GHz și cu GPU Mali-G72 MP12. Focusul a fost pe acest nou chipset pentru că vine cu funcții de inteligență artificială, grupate într-o unitate dedicată de procesare neurală (NPU – Neural Processing Unit). Astfel, telefonul va învăța obiceiurile utilizatorului pentru a putea fi cât mai pregătit pentru cerințele acestuia.
La nivel de memorii, Huawei Mate 10 vine cu 4 GB de RAM și 64 GB capacitate internă de stocare, care poate fi extinsă prin microSD. Camerele foto sunt un alt argument pe care Huawei l-a scos la înaintare. Merge mai departe colaborarea cu Leica, iar sistemul dual camera de pe spatele telefonului este compus dintr-un senzor color de 12 megapixeli și unul monocrom de 20 de megapixeli. Oferă zoom optic 2X, asistat de AI, fără prea multe detalii despre cum se traduce acest lucru. Camera foto frontală are un senzor de 8 megapixeli.
Sistemul de operare este un Android 8.0 Oreo cu EMUI 8.0 peste el, acumulatorul are o capacitate de 4000 mAh și oferă suport pentru încărcare rapidă, senzorul pentru citirea amprentei digitale este integrat în butonul fizic frontal și avem și o certificare IP53, care nu garantează rezistența la scufundarea în apă.
Prețul de vânzare pentru Europa este 699 euro. Nu a fost specificat și numele României pe lista țărilor europene în care va ajunge acest terminal (undeva la sfârșitul lunii octombrie), așa că așteptăm o clarificare despre șansele utilizatorilor din țară de a-l accesa în mod oficial.