HomeFeaturedFocusApple isi vede de treaba si absoarbe profitul de pe piata de...

Apple isi vede de treaba si absoarbe profitul de pe piata de smartphone

Am formulat astfel titlul pentru că în urma evenimentului de ieri al companiei din Cupertino, WWDC 2017, așteptările multor fani au fost înșelate și au apărut reacții rapide. Punctul culminant mi s-a părut materialul de pe The Onion în care Apple și mai ales Tim Cook erau ironizați și tot WWDC-ul era văzut doar ca o prezentare a unui om panicat, care nu are nicio idee. Mi se pare o exagerare urâtă, iar opinia asta vine din partea unui utilizator și fan al ecosistemului Android.

Și o să vin cu un argument care să contrazică teoria celor de la The Onion. În primul trimestru al anului, Apple a atras 83,4% din totalul profitului generat de piața de smartphone, în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut. Asta spune multe despre puterea acestei companii și despre faptul că Apple și Tim Cook știu foarte bine ce fac! Și fac foarte bine ceea ce știu!

N-o să înțeleg totuși bucuria fanilor Apple la aflarea acestei vești, atâta timp cât profitul respectiv este făcut din buzunarele lor, adaosul la costul de fabricație pentru un iPhone fiind uriaș.

Studiul celor de la Strategy Analytics relevă și faptul că profitul Samsung a scăzut considerabil și a ajuns la 12,9% (de la 21,9% în aceeași perioadă a anului trecut), ceea ce arată că toată povestea cu Note 7 a avut până la urmă un impact.

Apple este bine mersi, își vede de treabă și reușește să plaseze destul de sus niște produse care au un grup fidel de clienți.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep