Mi-a plăcut mult LG G6 și în cele ce urmează vreau să vă spun de ce ar trebui să îl aveți și voi în vedere.
Am avut norocul să mă număr printre primele persoane care au avut ocazia să testeze în România noul flagship Android LG G6 (lansat acum o lună la Mobile World Congress din Barcelona) și mi-a plăcut extrem de mult, aproape la fel de mult ca Samsung Galaxy S8 Plus, celălalt flagship cu care mă joc zilele astea.
Vă spun de ce.
1. Display
Display-ul lui LG G6 este principalul element pentru care noul flagship al coreenilor o să vă placă. E mare (5.7 inci) și este primul smartphone adus pe piață cu rezoluția 18:9 (2880 x 1440 pixeli), inovație pentru care LG merită tot respectul – au avut curajul să dea startul unei noi direcții de dezvoltare pentru smartphone-uri.
Calitatea culorilor este foarte bună, la fel și nivelul de strălucire (dacă vreți cum se compară cu S8 Plus sau HTC U Ultra, citiți articolul de aici) iar aducerea raportului 18:9 are utilitate dublă: o dată pentru că permite o construcție a smartphone-ului ce în final aduce o prindere mai bună în mână și apoi că aplicațiile arată mai bine (bine, atunci când vor fi construite pentru această rezoluție).
În setările din Android 7 Nougat există posibilitatea de schimbare a rezoluției (cu una mai mică) pentru a mai economisi din consumul de baterie – nu văd însă de ce ar vrea cineva să facă asta și să piardă beneficiul adus de un ecran cu rezoluție mai mare.
Totodată LG a inclus în setările Android o zonă specială unde putem să alegem ca aplicațiile să fie forțate să lucreze cu raportul 18:9.
Și pentru că display-ul e foarte fain, merită să activați și să folosiți pe el opțiunea ”always on” în care pe ecran sunt afișate permanent notificările primite – în felul acesta nu mai e nevoie să aprindeți tot ecranul atunci când vreți să știți cât e ceasul sau dacă aveți vreo altă notificare.
Pentru G6 LG a introdus tehnologia Dolby Vision™ care în esență aduce culori, contrast și strălucire mai bune, alături de FullVision Display.
2. Camera foto
Sau mai bine spus, camerele foto. Și pe modelul G6 LG continuă să ofere sistemul dual de camere foto, una wide și una normală: 13 MP (f/1.8, OIS, 3-axis, phase detection AF) + 13 MP (f/2.4, no AF). Probabil că cel mai mult veți folosi camera normală, ale cărei rezultate sunt foarte bune (vedeți aici cum se comportă într-o comparație cu S8 Plus, Huawei P10 și HTC U Ultra), grație sistemului cu laser pentru focalizarea automată și stabilizării optice.
Uitați mai jos câteva exemple de poze făcute cu camera lui LG G6 folosind setările automate.
Cine dorește și vrea să ducă la maxim capabilitățile camerei foto poate să se folosească de modulul Pro al camerei foto, unde are acces la setările avansate pe care le poate controla după dorință.
Ce îmi place foarte mult este că nu distorsionează foarte tare culorile.
3. Peformanță
Mă refer aici la experiența de folosire a aparatului în operațiile zilnice, unde LG G6 se comportă exemplar. Interfața standard (care mie unul nu îmi place) cât și shell-ul Pixel Launcher pe care l-am folosit merg impecabil. Afișarea e lină, rapidă, aplicațiile pornesc instant, nu am avut blocări de programe sau de aparat. Recepția semnalului pe rețeaua Orange e foarte bună în Brașov (4G).
Autonomia e suficientă (baterie de 3300 mAh) pentru o zi de lucru în condițiile în care luminozitatea display-ului e dată pe auto și modul power saver e activ. Fără Power saver și în condițiile în care folosiți intens telefonul sunt șanse ca bateria să se termine mult mai repede – e bine să știți că LG G6 are opțiune fast charging, în 30 de minute se încarcă 50%.
4. Setări/aplicații
Mereu mi-a plăcut la LG posibilitatea de a construi setări personalizate care să mă ajute atunci când am cea mai mare nevoie. Am nevoie ca atunci când mă urc în mașină smartphone-ul să treacă automat pe modul Hotspot și să îmi dea internet în sistemul infotainment – în afară de G4, G5 și G6 nu am văzut alt smartphone care să știe să facă asta direct din setări. Totodată vreau ca atunci când este detectat un anumit dispozitiv Bluetooth, aparatul să înceapă să facă automat streaming audio de pe TuneIn Radio.
Sunt doar două exemple de personalizare pe care le folosesc. Opțiunile sunt mult mai largi și permit alte mult mai multe personalizări.
Aplicațiile Messaging, Contacts, Phone sunt și ele personalizate de LG, în stilul deja clasic. Sunt interesante prin prisma faptului că oferă o alternativă la modulele implementate de Google pe Android 7 Nougat.
5. Certificarea IP68 pentru rezistență la apă și praf
Mă bucură foarte tare decizia LG a de face G6 rezistent la apă și la praf, motiv pentru care este certificat IP68, la fel ca Samsung Galaxy S8 Plus. G5 a suferit în fața lui S7 din cauza acestui aspect, acum, G6 se bate de la egal cu S8 și S8 Plus.
G6 este construit să reziste în situațiile neașteptate în care telefonul poate să fie udat sau scăpat într-o zonă de praf (vă aduceți aminte reclama cu făina?) și va ieși de acolo nevătămat. G6 are certificarea IP68, adică rezistă până la 30 de minute în apă de până la 1,5 m.
L-am testat lăsându-l în ploaia rece de aprilie ce ne-am vizitat săptămâna trecută – la final a scăpat nevătămat.
Ca să nu mai zic că dacă vă uitați ce bine a ieșit din acest test distructiv, o să vreți să vă luați G6:
Dar dacă vă teamă că s-ar putea strica, atunci vreau să știți că aveți soluții de protecție: de la MobileDirect am testat câteva huse SPIGEN Tough Armor – variante pe negru și gri, mate și strălucitoare.
Se pun foarte ușor pe aparat, nu au joc și îl îmbracă la propriu într-o armură. Oricine știe că este expus situației în care poate să scape smartphone-ul ar fi bine să îl îmbrace într-o husă, chiar dacă el este construit să reziste mai mult decât altele similare.
Acestea fiind zise, lucrurile sunt simple: dacă aveți posibilitatea să vă luați LG G6 la un preț bun, nu ratați ocazia pentru că merită!
Functia respectiva este doar pentru aplicatii daca se doreste a se schimba rezolutia acestora si nu pentru intreg telefonul in ansambul sau…
Functia respectiva este doar pentru aplicatii daca se doreste a se schimba rezolutia acestora si nu pentru intreg telefonul in ansambul sau…
Te rog sa-mi spui unde se afla butonul de schimbarea rezolutiei pentru ca, eu unul, nu l-am gasit.
Trebuie sa fie in Settings, display (nu imi aduc aminte daca e doar display sau display gesture and buttons) si apoi ai Display size