Eu cred că lumea din jur, media de specialitate și nu numai, a cam rătăcit sensul cuvântului “explozie”. Nu zic că este în regulă să ți se încingă telefonul, să scoată fum și să îl vezi cum se topește, ba chiar să îți mai provoace și o arsură pe picior sau pe fund, dar totuși, aia nu este explozie. Dovadă stă și clipul de mai jos, filmat într-un restaurant fast-food, care descrie chipurile o “explozie” de Note 7. Și, din păcate, folosirea excesivă a acestui cuvânt lasă urme, vedeți în finalul scurtului clip o persoană care stă ascunsă după o tejghea, mai ceva ca la atacurile teroriste care au cam frământat Europa în ultima perioadă (uite că acum ne terorizează coreenii).
Mie nu mi se pare deloc explozie și cred că, dacă nu ar avea griji mult mai mari pe cap, cei de la Samsung ar putea să ceară măcar niște explicații.
Și nu este doar o chestiune care privește Samsung-ul, am citit în decurs de o jumătate de oră și două materiale despre terminale Apple care s-au supra-încins și s-au cam topit în timpul încărcării (cu accesoriile originale) în cazul unuia și în timp ce stătea în buzunarul proprietarului în cazul celui de-al doilea. Nici ăstea nu au fost explozii, deși presa s-a îngrămădit să le numească așa. Dacă iPhone-ul doamnei Yvette Estrada from Fresno, California ar fi explodat cu adevărat, ea nu ar mai fi putut face pozele cu care s-a prezentat la televiziune. Una dintre ele o vedeți mai jos.
Oricum, faptul că aceste cazuri au devenit tot mai frecvente, cu Samsung detașat în capul listei, dar nu singur, este îngrijorător. Ia scoateți voi telefoanele fixe de la naftalină!
via Phone Arena