Peste câteva zile va porni la București a șaptea ediție a conferinței DefCamp, cel mai mare eveniment dedicat securității cibernetice din Europa Centrală și de Est și va reuni peste 1000 de experți în securitate cibernetică, din Romania, Germania, Rusia, Franța, Emiratele Arabe Unite, Australia, Statele Unite ale Americii și Israel.
Ce o să fie foarte fain la DefCamp 2016 este că participanții vor putea experimenta atacarea sistemelor informatice într-un mediu controlat, în cadrul concursurilor pregătite de organizatori: Hacking Village este o zonă special amenajată, în care vor fi implementate diverse scenarii întâlnite în viața reală. DefCamp Capture the Flag, IoT Village, Hack the Bank, Target John, Startup Corner, Wifi Pwned Board, Critical Infrastructure Attack, App2Own, Ariadne’s Thread sunt competițiile la care se vor putea întrece participanții, pentru a-şi îmbunătăţi cunoştintele în domeniu, dar şi pentru a înţelege importanţa securizării sistemelor informatice.
„Vor fi două zile excelente pentru securitatea cibernetică. Pentru DefCamp #7 ne-am concentrat în special pe competiții. Astfel, avem conceptul de Hacking Village, pentru ca oamenii să poată experimenta şi să afle practic ce înseamnă hacking, ce probleme sunt și cum pot fi rezolvate în echipamentele hardware pe care ne bazăm viețile sau în soluțiile software pe care le folosim cu toții. În aceste două zile pline, avem experți din diverse țări și subiecte care să ne pregătească pentru noul an al provocărilor ce ţin de securitate cibernetică“, a declarat Andrei Avădănei, fondatorul și coordonatorul DefCamp.
DefCamp face parte din acea categorie de conferințe pe care un pasionat de IT nu ar trebui să le rateze, mai ales în acest an în care s-a vorbit foarte mult de noile tehnologii – mașini autonome, orașe digitale sau soluții digitale de reducere a birocrației, dar și despre vulnerabilitățile majore cu care se confruntă utilizatorii obișnuiți pe telefoanele sau computerele lor. În următoarea perioadă, aceste tehnologii se vor dezvolta tot mai mult, iar „Internet of Things“ va fi în centrul dezbaterilor.
Și pentru ca tabloul să fie complet, și în acest an va fi finala DefCamp Capture the Flag (D-CTF), cea mai importantă competiție de white hacking din Europa Centrală și de Est. La ediția precedentă, încă din etapa de calificare au participat aproape 1.200 de echipe din peste 80 de țări, iar câștigătorii au fost recompensați cu premii în bani, gadgeturi sau hardware. Anul acesta, în etapa finală, sunt așteptate în România echipe din 13 țări.
Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la eveniment și dacă doriți să mergeți, puteți să vă înscrieți aici.
Lista de speakeri e lungă (și poate fi consultată aici), printre ei se află nume importante precum Stefan Tănase (Kaspersky Labs) sau Jayson E Street (Pwnie Express & Infosec Ranger).
Ne vedem acolo!