Odată cu problemele declanșate de proasta funcționare a acumulatorilor de pe Samsung Galaxy Note 7, care se încălzesc în mod inexplicabil până la aprindere (și se pare că nu se întâmplă doar când sunt la încărcat), opinia publică a început să emită tot felul de teorii. Și trebuie spus că ceva argumente în favoarea lor încep să se adune, din moment ce se pare că nu doar Note 7 are această problemă. Și nici măcar Samsung, care a avut incidente în ultima vreme și cu Galaxy S7 (și aici m-am îngijorat și eu, ca posesor, puțin) sau Galaxy Core, dar mai nou și două modele de Xiaomi au avut incidente similare. Unul dintre ele, surprins chiar și pe camere de supraveghere. Începe tot mai mult să arate a problemă generală, mai ales că avem și incidentele din trecut cu terminale Apple care s-au autoaprins și și-au rănit posesorii.
Ei bine, odată cu creșterea frecvenței acestor incidente neplăcute, care se pot solda cu răni urâte, era de așteptat să înceapă să apară și teorii ceva mai complexe. Deși ponderea incidentelor de până acum a fost una mică, iar Samsung cel puțin, are o reacție de companie mare și încearcă să repare cât mai repede situația, oamenii încep să se întrebe dacă aceste mici explozii nu ar putea fi provocate pe viitor și de la distanță, de către o persoană sau un grup de persoane rău intenționate. Cu siguranță nu ar fi ușor de concretizat o asemenea ipoteză, dar nici imposibil de realizat. Cât despre efecte, cred că simplu fapt că oamenii ar rămâne fără telefoanele lor, ar semăna suficientă panică și haos pentru ca lucrurile să degenereze.
Da, într-un război al viitorului, care s-ar duce prin intermediul unor acțiuni perfide, telefoanele smart s-ar putea întoarce împotriva utilizatorilor lor, ca arme controlate de la distanță. Tocmai de aceea, producătorii de acumulatori ar trebui să vină cu o soluție care să înlocuiască radical modul de fabricare și componența actuale.
via PhoneArena