Producătorul coreean nu renunță la ideea propriului sistem de operare și vine cu cel de-al treilea terminal bazat pe Tizen OS, modelul Z2. Ciudată schema de numerotare aleasă de Samsung, cu Z1 și Z3 lansate anterior, în decursul lui 2015. Ca de obicei, vorbim despre un entry-level (chestie care s-ar putea să nu fie tocmai sănătoasă pentru creșterea popularității acestui sistem de operare) cu specificații mai degrabă modeste. E drept, și prețul terminalului este unul pe măsură, aproximativ 68 de dolari pe piața din India, acolo unde se pune în vânzare la sfârșitul lunii, în trei variante de culoare: gold, black și un red wine care mă umple de curiozitate.
Din punct de vedere hardware, telefonul este construit în jurul unei platforme Spreadtrum cu procesor quad-core de 1,5 GHz și a unui display de 4 inchi (3,97 pentru cei foarte corecți) și rezoluție de 800 x 480 pixeli. Memoria RAM este de 1 GB, capacitatea de stocare internă de 8 GB (poate fi extinsă prin slot-ul microSD), camera foto principală de 5 megapixeli, cea frontală de 0,3 megapixeli (VGA), ceea ce îi va cam desumfla pe amatorii de selfie-uri, iar acumulatorul are o capacitate de 1500 mAh.
Chiar și la acest preț avem suport pentru rețele 4G, chiar și VoLTE, precum și abilități dual-SIM. Ceea ce face ca raportul preț/specificații să nu sune chiar rău.
Comercial vorbind, telefonul are toate șansele să rămână în India. Pe de-o parte, îi înțeleg pe cei de la Samsung, care se uită la o piață cu potențial uriaș, unde prețul este decisv în procesul de achiziție. Sunt aproximativ 550 milioane de feature phone-uri active în această țară. Samsung vrea să fie prima opțiune pentru trecerea la smartphone și are toate șansele să reușească. Pe de altă parte însă, pentru a impune sistemul de operare propriu, ajuns la versiunea 2.4, este nevoie și de un terminal și pe segmentul high-end. Ne-a demonstrat-o din plin Microsoft, care a sacrificat brand-ul Lumia pe altarul Windows Phone-ului, fără succes.
via Gadgets360