Am citit recent faptul că în România, pe platforma Combinatului Siderurgic din Galați, a fost interzis Pokemon Go. Ca să sune cât mai finuț, conducerea companiei a declarat că folosirea Pokemon Go dar și a altor aplicații asemănătoare (în principal jocuri) a fost interzisă în incinta combinatului și că își rezervă dreptul de a lua măsuri punitive împotriva celor prinși. Motivația a ținut cont și de faptul că inclusiv persoane din afara colectivului au încercat să intre în perimetrul instituției pentru a vâna Pokemoni. M-M-a distrat această reacție, dar am găsit-o destul de justificată.
„Este strict interzis să accesați și să jucați Pokemon Go sau alte aplicații de divertisment online și jocuri similare pe platforma noastră și în timpul programului de lucru. Compania se va folosi de drepturile pe care le are pentru a lua măsurile necesare împotriva tuturor angajaților și contractorilor care vor fi descoperiți jucând sau asigurând accesul jucătorilor externi în unitatea noastră, întrucât aceasta reprezintă o încălcare a regulilor noastre interne. Combinatul ia măsuri tehnice și organizatorice pentru a le bloca posibilitatea de a accesa aceste aplicații și nu va permite intruziuni neautorizate pe platforma noastră. Compania noastră nu se opune divertismentului digital, însă este angajată în a asigura siguranța oamenilor, înăuntru și în afara unității”, se spune într-o notă internă a departamentului.
Acum însă citesc despre un american care, sătul fiind de vânătorii de Pokemoni care îi invadează curtea, a dat în judecată compania producătoare, Niantic. Interesant că a făcut o țintă dintr-o firmă mai mică, dezvoltatorul acestui titlu, nu Nintendo, distribuitorul.
Jeffrey Marder din West Orange, New Jersey acuză că există un Pokestop plasat în curtea sa din spatele casei, motiv pentru care mai mulți tineri îi sună la ușă, în repetate rânduri, rugându-l să le permită accesul prin casă, în curtea din spate. Dat fiind că nu le-a permis acest lucru, omul a văzut cum tot mai mulți jucători se adună în fața casei sale, lucru care l-a speriat destul de tare. Atât de tare, încât s-a gândit să stoarcă niște bani din această poveste. Pe de altă parte, sună destul de plauzibil și ce are de spus avocatul omului, chestie care se aplică și în cazul Combinatului Siderurgic din Galați:
“Pokemon put out a product without properly considering how it would affect property owners and their duties to the public.”
Sunt tare curios dacă o să îi iasă manevra, pentru că va constitui un precedent pe care se vor baza multe procese ulterioare.
via NY Post