Ca să fiu mai exact, Alphabet, compania umbrelă sub care se află mai nou și Google, prin divizia sa Verily Life Sciences LLC și GlaxoSmithKline Plc, cel mai mare producător de medicamente din Marea Britanie, au format un joint venture, numit Galvani Bioelectronics, care are ca scop cercetarea și dezvoltarea unor dispozitive miniaturale care pot fi implantate în organismul uman și pot intercepta și modifica semnalele nervoase transmise în corpul uman, putând astfel vindeca o serie de boli cronice. Un fel de medicamente inteligente. Primele ținte ale acestor micro-roboți electronici sunt diabetul, artrita și astmul.
Google va deține 45% din noua entitate, în timp ce GlaxoSmithKline va controla pachetul majoritar, de 55% din acțiuni. Cele două companii au prevăzut un plan de investiții care presupune o infuzie de buget de aproximativ 750 milioane de dolari pe o perioadă de 7 ani, bani dedicați cercetării și dezvoltării de astfel de micro-dispozitive.
De altfel Google nu este la prima incursiune de acest fel în zona medicală. Tot prin Verily Life Sciences LLC a pus bazele unui joint venture cu Johnson & Johnson care își propune dezvoltarea unor roboți specializați pe chirurgie umană. Acesta este unul dintre aspectele care îmi plac mie la Google, dincolo de interesul financiar evident: preocuparea pentru evoluția medicinei, pentru găsirea de soluții la problemele de sănătate ale oamenilor.
via Bloomberg