Dacă la telefoane prinde ideea de modularitate, de ce nu ar prinde și în alte domenii, în speță la ceasurile inteligente? Pe asta se bazează și cei din spatele BLOCKS, care folosesc un design relativ clasic pentru un smart watch, pornind de la un corp ce are display, baterie dar căruia i se pot adăuga elemente suplimentare de funcționalitate prin inserarea de module extra, într-un mod similar proiectului Ara. Doar că nu mai este vorba despre o carcasă de telefon ci de brățara ceasului inteligent care devine parte integrantă a funcționalității efective.
BLOCKS a avut o campanie reușită pe Kickstarter și acum ne arată și un material video în care vedem la lucru conceptul:
Vedem un ceas inteligent, făcut pe cel mai nou cip Qualcomm, Sanpdragon 2100 SoC, creat special pentru dispozitivele wearable. BLOCKS funcționează cu o versiune modificată de Android, dar nu un port complet de Android Wear.
Până acum modulele arătate sunt o baterie, LED, HRM, senzor de temperatură și biometric. Modulele pot să fie adăugate pe ceas în orice ordine, iar pentru brățară poate fi folosită chiar și una clasică. Corpul ceasului este din oțel, însă modulele sunt îmbrăcate în plastic.
Partea mai puțin interesantă este că în film nu ni se arată și cum funcționează modulele, deci ar cam trebui să îi credem pe cuvânt că ansamblul merge.
Oare?
BLOCKS ar trebui să fie gata în octombrie și pentru cei ce au dat deja 330 USD pe el, cam aceea este și data de livrare. Sună bine, dar încă sunt multe necunoscute – pentru ca piața de wearable să avanseze, sper ca acest concept să iasă bine până la urmă.