Nu este glumă, toate acestea vor putea fi întâlnite în cadrul evenimentului din București, în cadrul zonei FunArea, în care participanții sunt asteptați în număr cât mai mare pentru a se distra alături de prieteni. Aceștia sunt invitați să testeze simulatorul de zbor, care le va oferi o experiență inedită, să încerce roboțeii Sphero BB8 și să desfășoare competiții cu mașinuțele Anki Overdrive. Participanții care doresc să testeze ochelari VR, să construiască figurine cu 3D Doodlere sau să se plimbe cu trotinete electrice sunt invitați să viziteze standurile dedicate gadgeturilor smart. În plus, tot la capitolul gadgeturi, în cadrul evenimentului, Gnex, în parteneriat cu Ninebot, vor organiza un concurs, iar câștigătorii vor primi un smartwatch și o dronă.
Pe lângă Fun Area, Dev Talks mai propune vizitatorilor zona expozițională, unde participanții pot interacționa cu reprezentanții companiilor partenere și pot afla mai multe detalii despre proiectele acestora, zona de networking, unde participanții pot interacționa cu alți profesioniști din domeniul IT, interacțiune care va fi facilitată prin intermediul platformei MyCONNECTOR și o zonă dedicată start-upurilor, care este ideală pentru facilitarea comunicării dintre antreprenori și posibili investitori. Și nu în ultimul rând, amintim de o zonă dedicată distracției, unde pot fi testate gadgeturi și dispozitive smart de ultimă oră.
Aflat la cea de-a treia ediție în București, evenimentul reprezintă un proiect de referință reunind lideri ai comunității IT și 40 de speakeri din SUA, Germania, Olanda, Anglia și România. Printre vorbitorii care pot fi întâlniţi la eveniment, amintim:
- Terrence Ryan, Developer Advocate la Google;
- Mike Elsmore, Developer Advocate la IBM;
- Cristiano Betta, Founder & Director la Work Betta;
- Karina Popova, DevOps/System Engineer la Whatever Mobile;
- Silviu-Tudor Șerban Intel Software Innovator;
- Badi Sudhakaran, Manager & Competence Leader la IQ Business;
- Alina Son, Database Administrator la Vodafone;
- Jessica Rose, Developer Relations la DreamFactory Software;
- Radu Davidescu, R&D Manager la Ymens.
Evenimentul DevTalks București oferă o experiență completă, sesiunile conferinței fiind structurate in jurul a 4 scene: Mobile, Web, Infrastructure of Internet și Transition to 2020. Câteva dintre temele care vor fi abordate în cadrul ediției de anul acesta sunt:
- „The future of continuous integration” susținută de Patkos Csaba, Software Developer la Syneto. În cadrul acestei sesiuni, participanții vor afla ce înseamnă continuous integration, cum se va dezvolta această zonă în următorii 5 ani și cum vor arăta ultimele schimbări în automation, AI și DevOPS.
- „Lessons learned from building a 5 star app” va fi susținută de Cristian Ghera, Mobile Development Team Leader la eMAG și va explica pașii necesari realizării unui aplicații 5-star, precum și dificultățile cu care s-au confruntat în cadrul procesului.
- „Mobile Wars: HTML5 vs Native” susținută de Paul Ardeleanu, Mobile Software Consultant la Lupo. În această sesiune, participanților li se va expune o nouă perspectivă legată de alegerea dintre o platformă omniprezentă și aplicațiile native care pot oferi o performanță mult mai mare.
- „Code optimization and effectiveness in Java” va fi tema abordată de Sergey Morenets, Java Evangelist la Provectus IT. Participanții vor afla detalii importante despre scrierea codurilor în mod eficient, pornind de la exemple și cazuri concrete.
- „Live hacking demo. See how hackers think so you can defend effectively” va fi sesiunea în care Adrian Furtuna, Founder and Ethical Hacker la VirtualStorm Security, va provoca imaginația participanților care vor înțelege cum website-urile sau aplicațiile sunt atacate de alte surse externe.
- „Ground to cloud” va fi susținută de Ciprian Gabriel Dobre, Software Arhitect & DevOps Engineer la Axway. În această sesiune, participanții vor afla răspunsul la întrebările legate de viitoarele schimbări din această zonă și cum să evite un eventual dezastru pentru companiile dezvoltatoare de software.
Mai multe detalii despre eveniment pot fi accesate pe www.devtalks.ro sau la secțiunea dedicată proiectului pe www.hipo.ro.