Pe 15 aprilie 1912, RMS Titanic se scufunda în oceanul Atlantic, ca urmare a ciocnii cu un iceberg și după o agonie de câteva ore. De atunci și până acum povestea Titanicului, vasul considerat o minune a tehnologie la momentul respectiv a rămas în mintea oamenilor ca fiind cea mai mare catastrofă maritimă modernă, mai ales că RMS Titanic s-a scufundat la primul său drum pe apă.
Pentru că lucrează la un joc Titanic: Honor and Glory, echipa a recreat în detalii amănunțite aspectul interior și exterior al Titanicului, oferind și un clip de aproape 3 ore în care ne este prezentată în timp real tragedia Titanicului. Fără actori, asta s-a întâmplat în celebrul film Titanic din 1997, unde povestea lui Kate Winslet și a lui Leo DiCaprio a fost mai importantă decât tragedia trăită de pasagerii de pe vasul scufundat.
Se poate ca această simulare să fie cea mai exactă de până acum, concentrându-se pe evenimentele și faptele reale și nu pe eroii din film. Dacă veți avea timp să urmăriți tot filmul de pe YouTube o să vedeți că lucrurile se întâmplă extrem de încet, exact așa cum a fost și în realitate: ciocnirea de iceberg a fost aproape imperceptibilă pentru pasageri, pagubele din carenă fiind însă imposibil de remediat, vasul a început să ia apă și să se scufunde încet.
Vedeți mai jos despre ce vorbesc:
Cei ce au văzut Titanicul de acum aproape 20 de ani vor resimiți lipsa coloanei sonore și a eroismului căpitanului și a echipajului, care au făcut tot posibilul ca întâi să fie salvați copiii, apoi femeile și la final bărbații aflați pe vas. Sper însă să apreciați reconstituirea reală făcută și pe partea audio, unde sunetul apei care inundă diferitele zone ale bărcii și zgomotul făcut de metalul care pocnește sub presiunea apei dau o senzație de autenticitate.
iar dacă vi se pare interesant, poate veți dori să vedeți și cum arată jocul Titanic: Honor and Glory, aflat încă în dezvoltare. Se poate descărca o versiune demo de aici.
Oricum, ideea de a face o astfel de simulare e de apreciat și cred că în curând ea va fi dusă și mai departe, iar cu ajutorul tehnologiei VR (că e HoloLens sau HTC Vive) o să putem să experimentăm și mai personal povestea Titanicului.