Și s-a finalizat la un preț mult mai mic decât cel vehiculat în momentul anunțului acestei tranzacții, lucru oarecum ciudat, care ar putea fi pus pe seama jurnalismului făcut pe genunchi, dar care la fel de bine ar putea să fie doar o strategie pentru a scoate din joc fondul de investiții japonez care concura cu Foxconn în încercarea de a păstra Sharp-ul în proprietatea unor japonezi și de a nu înstrăina acest business destul de vechi în Țara Soarelui Răsare. Până la urmă, pentru un preț mai mic, Foxconn a preluat aproximativ două treimi din Sharp, deținând astfel controlul acestei companii, dar va face tot posibilul pentru a interfera cât mai puțin în strategia Sharp.
De la stadiul de speculație, de intenție a Foxconn de a achiziționa Sharp, când valoarea stipulată a tranzacției era la 5,3 miliarde de dolari, la momentul anunțului oficial al înțelegerii dintre cele două părți, când valoarea declarată ajunsese la 6,3 miliarde de dolari și până mai ieri, când s-a semnat acest acord și tranzacția a devenit cât se poate de oficială, prețul s-a tot modificat. Iar în prezent s-a fâsâit destul de puternic și a ajuns la 3,5 miliarde de dolari, conform Reuters. Însă, așa cum am spus mai sus, nu pentru o achiziție propriu-zisă, ci pentru preluarea unui pachet majoritar. Se asigură astfel o infuzie puternică de capital în Sharp, care ar trebui să vină ca o gură de oxigen pentru companie.
Chiar și așa, suma de bani este mai mare decât cei 2,5 miliarde dolari puși la bătaie de către Innovation Network Corp. of Japan, al doilea ofertant în această cursă spre achiziția Sharp, pentru preluarea companiei.
Poate mult mai important decât prețul final al acestei tranzacții este faptul că oficialii Foxconn conștientizează faptul că greul de-abia acum începe. Odată ce pachetul majoritar a fost preluat și infuzia de capital poate începe, compania trebuie repusă pe linia de plutire, lucru care nu va fi deloc ușor. Însă, pentru binele investiției celor de la Foxconn, ar trebui să se întâmple!
via Reuters