După câteva aventuri cu Urgent Curier în Brașov am reușit să intru în posesia unui Vector Watch Luna Classic (ceasul inteligent făcut de un startup românesc!) trimis pentru testare de Orange și am profitat de ocazie să rog doi prieteni să facă un unboxing sperând să prind cât mai în detaliu reacțiile lor. Și mi-a reușit mai bine decât am sperat, reacțiile și comentariile fiind relevante în contextul în care cei doi prieteni nu sunt chiar în afara domeniului IT.
Prima dată vă invit să vizionați materialul video, filmat la rezoluție maximă cu un Samsung Galaxy S6 Edge+:
Au trecut deja două zile de când folosesc Vector Watch și lucrurile încep să se limpezească. Pentru acest review m-am întors la Lumia 1520 cu Windows Phone 8.1 în defavoarea lui Lumia 640 cu cel mai nou build de Windows 10 Mobile pentru că unul din elementele pe care vreau să le surprind vizavi de Vector Watch Luna Classic este modul în care se integrează cu platformă mobilă Windows. De ce?
Pentru că din câte știu este singurul smart watch ce are conectivitate cu acest sistem de operare, lucru pentru care îi felicit încă o dată pe producători.
Acum, opinia mea după primul contact și două zile de folosire este clară: avem de a face cu un ceas cu elemente smart care e făcut în primul rând pentru cei ce pun accentul primordial pe cum arată ceasul (cum am mai zis, poate singura bijuterie acceptată la un bărbat) și modul în care îl percep pe mână.
Aici Vector Watch Luna Classic a punctat maxim: arată bine, se simte ok pe mână și e mult mai greu decât v-ați fi imaginat. Deocamdată pentru mine greutatea nu e un lucru rău, prefer să simt că am ceva la mână :).
Vector Watch vine cu un display alb negru, non touch care este permenant pornit. Arată bine pe negru iar în lista de skin-uri (micuță deocamdată) se pot alege câteva teme care arată chhiar foarte bine.
Odată aleasă tema se poate personaliza tipul de informație (stream-ul) ce se dorește a fi afișat: se poate alege între numărul de pași, temperatura (trasă de pe telefon), calendar, distanță parcursă etc. Depinzând de temă poți avea până la 5 casete de informație.
Interacțiunea cu Vector Watch se face prin intermediul celor trei butoane fizice (am mai spus, display-ul nu e touch și e doar alb negru) chestie cu care te obișnuiești repede mai ales că nu ai nevoie de mai mult pentru că nu poți (deocamdată) să interacționezi cu notificările. Folosesc Vector Watch Luna Classic împreună cu Windows Phone 8.1 pe Lumia 1520 și pot să spun că aplicația funcționează aproape la fel de bine ca ce de pe Android.
Mi-a luat ceva până am reușit să fac legătura pe Bluetooth între cele două și apoi să personalizez skin-ul ales. Dar după ce am învățat să fac asta (voi face cât de curând un tutorial video pe tema asta) mi-a venit foarte simplu să îl folosesc.
Deși el e conceput să fie folosit permanent și poate oferi o autonomie de 30 de zile nu îl țin mereu pe mână, mai ales seara/noaptea.
Astea fiind zise, am un start bun cu Vector Watch Luna Classic mai ales după ce mi-am ajustat așteptările după experiențele cu Moto 360, LG G Watch, Apple Watch și Samsung Gear.
Stați pe aproape că revin și cu alte detalii!