Evident, sunt reiterările celor două terminale pregătite pentru America de Nord, pentru piața din Statele Unite, acolo unde telefoanele vor fi disponibile exclusiv prin Verizon. Este oarecum păcat, pentru că cel puțin Turbo 2 arată chiar interesant. Însă oamenii sunt inventivi și nu se știe cum dați de vreun astfel de terminal prin ofertele unora, așa că este bine să știți cu ce aveți de-a face.
O să încep cu Motorola Droid Turbo 2, terminalul care îmi place mai mult și care se prezintă cu un display AMOLED QHD (1440 x 2560 pixeli, 540 ppi) de 5,4 inchi, în spatele căruia se ascunde un chipset Qualcomm Snapdragon 810 cu procesor octa-core de 2,0 GHz, o memorie RAM de 3 GB și o stocare internă de 64 GB (există și o variantă cu 32 GB) care se poate extinde prin microSD cu încă 2 TB. Restul specificațiilor tehnice este format dintr-un cuplu de camere foto de 21 și de 5 megapixeli, o baterie de 3760 mAh și un Android 5.1 Lollipop. Arată bine și fizic, cel puțin din poze și este rezistent la stropirea cu apă. Prețul fără conectare este cam aspru, 625 dolari, însă telefonul nu a fost făcut pentru achiziția fără abonament, Verizon și-a făcut bine temele.
Modelul Droid MAXX 2 este ceva mai subțirel în ceea ce privește specificațiile tehice. Propune un display full HD (1080p) de 5,5 inchi, un chipset Qualcomm Snapdragon 615 cu procesor octa-core de până la 1,7 Ghz, o memorie RAM de 2 GB și o stocare internă de 16 GB. Un acumulator de 3630 mAh și același cuplu de camere foto ca și fratele mai mare (21 și 5 megapixeli) și un preț fără conectare de 380 dolari definesc acest terminal. Nu este la fel de spectaculos ca și fratele său (până la urmă este doar un Moto X Play rebrand-uit), însă există și un grup mare de fani Motorola, ceva mai nostalgici aș spune eu, așa că are piață de desfacere și el.
În Statele Unite telefoanele sunt deja disponibile în oferta Verizon. În rest, fiecare se descurcă cum poate (dacă chiar consideră că merită deranjul).