Intel Romania Software Development Center a anunțat astăzi numele celor 13 elevi care au fost selectați în programul de practică Intel Summer Experience, ajuns la a treia ediţie. Din cele peste 841 de cereri înscrise prin platforma http://intel.stagiipebune.ro au fost selectate cele mai promițătoare 13 profile ce vor participa la stagiul de practică va începe pe 22 iunie și se va încheia pe 25 septembrie 2015. Ca un fapt divers din cele 841 de cereri aproape un sfert au venit din partea studenților de la Universitatea Politehnică Bucureşti, Facultatea de Automatică şi Calculatoare. Poziția cu cel mai mare interes a fost cea de Android Platform Development – adică 141 de candidați.
„Cercul de tehnologie”, cum a fost intitulată generic ediţia din acest an, a oferit o poziţie în plus faţă de anul anterior, ca urmare a creşterii numărului de echipe, cele mai noi fiind Chrome OS, Internet of Things şi Server Dynamic Language Optimization. Prin urmare, poziţiile de intern oferite au acoperit zone de Enterprise Performance Analysis, Mobile Performance Analysis, Performance Analysis: Data Mining and Visualization, Runtime Optimizations, Internet of Things Performance Optimizations, Internet of Things Communications, Android Platform Development, Android Advanced Development, Intel® Software Guard Extensions Development, Chrome Development.
În 2015 au fost 841 de studenți ce au aplicat pentru pozițiile de practică, dintre ei 292 au avansat în etapa de interviu și teste tehnice, doar 40 dintre candidaţi s-au calificat la Intel Selection Days (2 zile), unde au participat la un exercițiu de grup, în urma căruia s-a evaluat spiritul de echipă. După exercițiul de grup au avut loc interviuri face-to-face. Pe baza informațiilor adunate despre candidați în toate etapele, echipele au decis participanţii finali pentru poziţiile de intern de pe perioada verii.
„Efectuarea unui stagiu de intern în cadrul programului Intel Summer Experience înseamnă acumulare de informaţie, obişnuinţa cu lucrul într-o structură de multinaţională, dobândirea capacităţii de networking, atât de utilă pe piaţa muncii în secolul al XXI-lea, soft skills şi tech skills, ce contribuie la dezvoltarea profesională şi personală ulterioară. În plus, internii pot exersa constant limba engleza şi utiliza termenii tehnici”, declară Mihai Constantin-Pau, Engineering Manager, Intel Romania Software Development Center.
Felicit inițiativa Intel, dar ca o părere personală, doar 13 posturi de practică e un număr extrem de mic pentru o companie de valoarea Intel – știu în Brașov firme mult mai mici ce au 20-30 de studenți practicanți, din ei cel puțin 5-6 rămân anual angajați.