Este succesorul lui Blackphone, telefonul care vindea mirajul informațiilor sigure și de neatins de către marile corporații din IT-ul global și serviciile interesate de conținutul telefoanelor utilizatorilor. Și, având în vedere că Mike Janke, co-fondator și președinte al Silent Circle, compania din spatele acestui terminal aparte, s-a lăudat la MWC, cu ocazia lansării generației a doua a telefonului, că s-au strâns 750 de milioane de dolari din comenzi și din vânzarea primului model, aș spune că mitul acesta al securizării a prins și a devenit un bun argument de vânzare. Asta presupunând că cifrele sunt reale. Dacă e așa, prevăd o abundență de alți jucători pe acest segment.
Revenind la Blackphone 2, acesta vine cu specificații hardware mult actualizate, dar și cu funcții pentru securizarea și criptarea informațiilor, conținutului și apelurilor mult îmbunătățite. Din punctul de vedere al specificațiilor, avem un chipset pe arhitectură de 64 biți, despre al cărui producător nu s-a amintit, cu procesor octa-core, un display de 5,5 inchi și 1080p, protejat cu Gorilla Glass 3, o baterie de 3060 mAh, o memorie RAM de 3 GB și conectivitate LTE. Din punct de vedere software, Blackphone 2 rulează PrivatOS 1.1, bazat pe Android 4.4.4 și tocmai de aceea permițând rularea de aplicații Android. Unul dintre avantajele PrivatOS-ului este dat de organizarea conținutului în mai multe părți, prin Spaces UI. Fiecare dintre aceste părți poate fi privită ca un device separat, cu datele sale de identificare și logare. Interesant!
Telefonul va costa 649 de dolari în momentul comercializării sale, care se va întâmpla undeva în a doua jumătate a anului.
Silent Circle are de gând să lanseze și o tabletă, pe același concept, denumită Blackphone +. Însă despre aceasta au fost făcute publice prea puține detalii, motiv pentru care nu insistăm încă.
via Mashable