Dincolo de avansul spectaculos în ceea ce înseamnă dimensiunea și rezoluția display-ului de de smartphone-urile moderne, a camerei foto, a cantității de memorie, a calității carcasei, tot rămâne ceva ce nu e încă rezolvat: autonomia.
La orice smartphone nou ni se spune că se încearcă păstrarea autonomiei modelului precedent, de parcă aia ar fi cine știe ce record mondial. NU, o zi de autonomie nu cred că satisface pe nimeni.
Am învățat să trăim cu asta, e adevărat. Nu înseamnă că ne și convine.
Lucrul acesta este știu de toată lumea și spre norocul nostru, al utilizatorilor, cineva și încearcă să facă ceva. O firmă israeliană (în care a investit și Roman Abramovich) pe numele ei StoreDot ne propune o soluție capabile să încarce o baterie – încă nu cea a smartphone-ului – în doar 30 de secunde.
Bine, e vorba de o baterie specialăce folosește ”nanodots” (bio-organic peptide molecules) ce au rolul de a funcționa ca niște bureți pentru absorbția mai rapidă a energiei și bineînțeles păstrarea ei. Deocamdată prototipul e încă în fază de testare și probabil că mai trece ceva vreme până să avem ceva de dimensiunea dorită pentru integrarea în smartphone. StoreDot speră ca perioada asta să nu fie mai mare de doi ani și undeva prin 2016 să putem beneficia de un produs finit.
Partea mai puțin plăcută ține de costuri: dacă se va putea integra în smartphone o astfel de baterie, costul acestora va crește cu 100-150 USD.
Să presupunem că va fi așa și vom putea avea baterii care să se încarce în 30 de secunde. Ați fi dispuși să dați 150 USD în plus pe un smartphone?
Eu sigur da.
via Reuters
Tot nu se rezolvă mare lucru. Ideea e să scoți telefonul de la încărcat dimineață și să te țină 2-3 zile. Abia atunci putem spune că apare ceva nou în domeniu. Legat de faptul că se încarcă în 30 de secunde, tot trebuie să cari după tine un încărcător/powerbank. N-ai făcut nimic (între ce este acum pe piață și ceea ce scrie mai sus, doar timpul de încărcare diferă).
@Mihai
Vom vedea cat sunt de bune. Ma gandesc ca daca se incarca repede ar trebui sa aiba un grad de uzura mai mare, deci da, sa fie schimbate mai repede.
Oricum la 2 ani schimbam smartphone-ul. Unii dintre noi …
Cat de bune sunt in timp astfel de baterii? Nu le schimbam oare la 1-2 ani? Mai am inca smartphone-uri la care bateriile sunt bune.