Toată săptămâna trecută am citit peste tot pe net (#bendgate, #bendgazi) despre cum se îndoaie iPhone 6 si iPhone 6 Plus și cât de supărați sunt fanboys pentru asta.OK, se îndoaie. Și? Treceți peste asta.
Orice om normal, cu minte mai multă decât cea a unei găini, ar trebui să fie conștient că un telefon de dimensiunile lui iPhone 6 respectiv iPhone 6 Plus, creat din aluminiu și cu o grosime de doar 7,1 mm are șanse mari să se îndoaie dacă e supus presiunii.
Când eram mic, am făcut sute de teste pe diverse suprafețe similare, fie că erau din lemn, din metal, sticlă sau plastic. Încă de atunci îmi era clar că dacă întâlnesc astfel de obiecte trebuie să le manevrez cu grijă pentru că se vor rupe. Sunt convins că mulți dintre voi ați făcut același lucru și nu vă ia prin surprindere o astfel de situație.
Se așteptau fanii Apple la altceva? Credeau că Apple a făcut un aparat din oțel (sau titan) și că el nu se rupe? Că pot să își pună liniștiți fundurile în mașini, cu iPhone 6 în buzunarul de la spate al pantalonilor, și că el nu se îndoi/rupe?
Uitați-vă mai jos la materialul video în care un iPhone 6 e îndoit extrem de ușor:
E de bun simț să te aștepți la așa ceva dacă ai un minim de experiență. E de bun simți să ai grijă ca aparatul pe care ai dat 1000 USD să fie tratat cu mai mult respect și să fie protejat mai mult.
De asta nu văd de ce s-a făcut atât de mult scandal pe tema asta și de ce a trebuit ca Apple să ia gașca de lingăi și să îi ducă să vadă testele ca să zică că de fapt problema e supraevaluată. Revenim la vechea poveste cu antena de la iPhone, unde ”de fapt vina nu era a Apple, era a utilizatorilor care nu țineau cum trebuie aparatul”. Atunci chiar a fost vina Apple, acum nu e într-o măsură la fel de mare. Acum e doar un feature pe care vor trebui să îl documenteze, că așa e in America. Să le zică la toți fanboys că dacă se urcă cu picioarele pe telefon sau își pun fundurile pe el, e posibil să se îndoaie – asta îmi aduce aminte de reclama Microsoft cu Surface, unde arătau că din contră, tableta e solidă și că poți să o faci placă de skateboard.
Și cu asta problema e rezolvată.
Degeaba mai dau statistici cum că și aparatele concurenței se îndoaie, că doar de la o presiune de 60 de pounds iPhone 6 flexează, sau că iPhone 6 Plus face asta la 90 de PSI. Situația nu schimbă cu nimic faptul că în anumite situații se va îndoi și că vor fi oameni care o să își rupă aparatele.
Dacă vrei un cel mai subțire și ușor telefon, îți asumi riscul asta. La fel cum ți-l asumi pe cel că s-ar putea să îți sară din buzunar.
Când te arunci să dai 1000 USD pe un smartphone ar fi totuși indicat să îl folosești preț de câteva minute. Să vezi dacă îți place cu adevărat și să ai imaginea de ansamblu legată de cum se ține în mână, ce aderență are, dacă se îndoaie sau cât de ușor e de folosit. Și după ce faci asta, îl iei.
Nu te arunci cu capul înainte să iei fița și pe urmă să te dai cu fundul de pământ că ai luat plasă.
Un articol la obiect despre iPhone 6 si indoirile. Felicitari, sunt de acord cu tine: toti cumparatorii ar trebui sa se informeze in prealabil
Wooau primul lucru oarecum pozitiv despre acest telefon. Deflagrat de la a pomeni direct ca Apple .,frumos elegant. Pe lângă aceste lucruri un articol f corect si de bun simt. Oricum cu Apple generaria a doua a venit mereu cu toate greselile corectate.