Curentul wearable nu putea să nu ajungă și în zona bebelușilor, zonă în care se știe că adulții cheltuie enorm de mulți bani fără să se gândească neapărat dacă ceea ce primesc merită suma respectivă – știu din proprie experiență că atunci când vine vorba de copil cheltui sume importante pe niște produse pe care probabil nu le vei folosi cu adevărat niciodată.
În ideea asta unii și-au zis că wearable tech poate aduce bani buni celor cu idei. Probabil așa s-a născut brățara de monitorizare a bebelușilor Sproutling. Această brățară se montează pe piciorul bebelușului ca să poată monitoriza bătăile inimii, temperatura, mișcările și să aducă și informații despre temperatura din cameră, umiditate și chiar nivelul de lumină.
O grămadă de informații pe care un fan înrăit de tehnologie le va considera foarte interesante mai ales că îi vin direct pe iPhone.
Ce îți face copilul?
”Stai să văd, zise el, aruncând rapid un ochi pe telefon …”
Râdem, zâmbim, dar un astfel de gadget are clar utilitate practică: câți dintre voi cei care sunteți părinți nu v-ați trezit în miezul nopții să vedeți dacă vă respiră bebelușul? Cu așa ceva ați fi scăpat de teamă.
Sproutlink baby monitor este un produs creat de niște foști angajați Apple (acum vă explicați de ce e integrează cu iPhone-ul). Informațiile preluate de senzori pot să fie trimise către smartphone și dacă ele trec de anumite valori predefinite (temperatură, umiditate, bătăi ale inimii) se pot genera automat alarme.
Brățara în cauză este construită din silicon și se încarcă wireless – atunci când e pusă la încărcat devine un senzor pentru temperatura ambiantă, ca să nu avem senzația că pe perioada respectivă am dat banii degeaba.
Sproutling baby monitor este deja disponibil la precomandă cu un preț de 249 USD (mai e liber cam 19% din primul val al produsului) și va fi livrat la începutul lui 2015 – deci probabil că doar viitorii părinți să fie interesați mai tare de el. Detalii găsiți aici.
Și încă ceva: software-ul de pe telefon este creat special pentru a genera notificări inteligente de genul ”e timpul să suni medicul” atunci când valorile înregistrate de senzori nu sunt cele normale.
Materialul video de prezentare e interesant. Merită să îl urmăriți: