Sunt persoane care își cumpără gadget-uri pentru că le plac. Nu contează restul caracteristicilor, important este ca lor să le placă. Sunt alte persoane care cumpără gadget-uri pentru că sunt la modă. Și sunt persoane care analizează totul la rece și caută să își maximizeze investiția versus funcționalitatea primită. Voi în care categorie vă regăsiți?
Sper că sunteți (ca și mine) printre cei ce caută să obțină cât mai multe pentru banii dați și care se gândesc foarte bine înainte de a face o alegere, mai ales când în joc este o sumă frumușică.
În această idee m-am gândit că merită să vă dau o listă de motive care în opinia mea justifică investiția într-un LG G3.
1. Design-ul
Doar privind pozele și nu se poate să nu te gândești că LG G3 e de departe cel mai reușit smartphone pe care LG l-a făcut vreodată. Probabil că vă gândiți că mâna Google e prezentă – și eu sunt de aceiași părere: colaborarea cu Google a permis LG să facă două produse de excepție, adică Nexus 5 și LG G3.
Unii zic despre LG G3 că e perfect, stă foarte bine în mână, e subțire și fără nicio denivelare pe partea din față îți lasă senzația unui produs premium. În mare sunt de acord, mai puțin la treaba cu perfecțiunea: eu sunt cârcotaș de felul meu și puține lucruri ajung să mă mulțumească pe deplin.
Asta nu înseamnă că nu pot recunoaște lucrurile care arată bine. Iar LG G3 arată bine, asta e clar. Fără butoane hardware de care să te împiedici și cu o funcție personalizată de deblocare (Knock Code), folosirea lui LG G3 devine o plăcere.
2. Display-ul
LG G3 are unul dintre cele mai bune display-uri pe care am putut să le văd în ultima vreme și nu mă refer aici doar la cei 534 ppi densitate, mai mult decât ați avut vreodată ocazia să vedeți pe vreun produs similar. Nici că pe cei 5,5 inci ai diagonalei, rezoluția de 1440 x 2560 pixeli face ca imaginile și textul să arate impecabil. Vorbesc pur și simplu despre un display True HD-IPS + LCD de la care nu îți mai vine să îți iei privirea.
Partea și mai frumoasă este că deși are un display de 5,5 inci, LG G3 nu pare cu mult mai mare decât un Galaxy S5. Iar diferența față de un Lumia 1520 (6 inci) este foarte mare, în sens pozitiv.
3. Camera foto
LG G3 are o cameră principală de 13 MP cu Advanced Optical Image Stabilisation Plus. Termenii ăștia înseamnă de fapt că poți să faci poze de calitate în majoritatea cazurilor și că focalizarea bazată pe un fascicol laser e mult mai rapidă și mai exactă. LG G3 are și un flash dual-led, dual-tone cu care se poate lumina suficient de bine un subiect aflat în apropiere atunci când se dorește realizarea unei fotografii pe lumină slabă.
LG proclamă LG G3 ca fiind cel mai rapid smartphone în ceea ce înseamnă focalizarea. E posibil să fie așa în anumite condiții. Ce contează este că într-adevăr timpul necesar pentru focalizare este foarte mic, comparabil (sau mai bun uneori) cu cel de pe Galaxy S5 sau iPhone 5S.
M-am jucat în concediul de vară cu camera de pe LG G3 iar rezultatele obținute sunt foarte bune. Atât pe înregistrarea video cât și pe poze.
4. Selfie mode
Că tot am vorbit de cameră, modul selfie de pe LG G3 m-a făcut și pe mine să încep să fac tot mai multe astfel de poze. Am intrat și eu în trend. E e fain la el este că se activează rapid iar rezultatul este chiar bun. Nu te chinui prea tare și obții niște poze net superioare unor alte produse similare.
5. Performanța și autonomia
LG G3 este unul dintre cele mai rapide Androide ale momentului. Orice veți face cu el se va întâmpla instant, de la jocuri, browsing, filme, navigarea prin interfață. Configurația de top, adică un cipset Qualcomm MSM8975AC Snapdragon 801 cu CPU Quad-core 2.5 GHz Krait 400 și GPU Adreno 330 plus 2 GB RAM îl recomandă ca unul dintre smartphone-urile de TOP în ceea ce privește performanța, cu toate că mai există uneori și situații în care instinctiv te aștepți ca sistemul de operare să fie mai rapid pe o astfel de configurație.
Autonomia e bună. Mult mai bună ca în cazul modelului precedent. Bateria de 3000 mAh face față cu bine solicitărilor intense venite de la CPU și display-ul Quad HD. Pe mine m-a ținut puțin mai mult de o zi. Pe voi sigur o să vă țină mai mult.
Extra: Quick Circle
Nu pot să vorbesc despre LG G3 și să nu aduc în discuție Quick Circle, modul ingenios prin care LG a găsit de cuviință să permită informarea în timp real și să mențină o autonomie bună: împreuncă cu o husă specială Quick Circle, LG G3 poate să afișeze într-un cerc, în partea superioară a ecranului o grămadă de informații. De la data curentă, le mesaje, un player audio, prognoza meteo chiar jocuri. Prin SDK-ul dat dezvoltatorilor e deschisă poarta pentru alte tipuri de aplicații care să folosească inteligent spațiul disponibil pentru notificări și interacțiuni.