O să vă prezint cinci funcții ale lui LG G3 care o să vă cucerească rapid. LG G3 reușește să fie apreciat nu numai datorită construcției sau dotării hardware ci și prin prisma funcțiilor pe care le oferă utilizatorului. În articolul de față o să discutăm cele mai importante cinci, în viziunea mea.
LG G3 este fără niciun fel de îndoială un smartphone Android de excepție, unul cu care LG a arătat că eforturile de până acum ale coreenilor în direcția construirii unui Android deosebit, sunt încununate de succes. E de ajuns să pui mâna pe LG G3 și acesta îți va plăcea imediat.După ce ajungi să îl folosești vei descoperi că și dotarea software are multe de oferit la nivel funcțional.
Cinci dintre cele mai utile funcții oferite de LG G3 sunt:
1. Knock code: securitate
Sistemul de deblocare personalizată e ecranului, prin crearea unei secvențe proprii de atingere a ecranului în lock screen, se schimbă modalitatea clasică de deblocare prin cod PIN sau pattern-ul Android.
De ce ajută? Pentru că sistemul clasic de desenare a unei forme, propus de Android, are o problemă: din punct de vedere al securității, respectivul desen ar putea fi descoperit folosind urma amprentelor lăsate pe display.
Cu Knock Code alegem succesiune de bătăi pe ecran în cele patru zone puse la dispoziție. Șansele ca cineva să poată descoperi codul în urma analizării urmelor de pe display sunt mai mici.
Knock Code în combinație cu opțiunea de deblocare a ecranului prin apăsarea direct pe ecran, fără a mai fi nevoie să fie folosit butonul de power, crește viteza de acces la date.
2. Quick Circle: mesaje personalizate pe lock screen
O combinație de hardware (husa specială cu o fantă circulară plus senzorul de pe ecran) și software fac din Quick Circle de pe LG G3 o modalitate practică de afișare rapidă pe ecran a unor informații relevante.
Având o husă cu Quick Circle utilizatorul combină protecția cu accesul rapid la informație. Din meniul de setări al smartphone-ului se pot alege acele aplicații (preinstalate) ce vor putea folosi zona Quick Circle. Implicit avem apelurile, camera foto, aplicația LG Health, player-ul audio și modulul de mesagerie.
Putem să le selectăm pe cele pe care dorim să le folosim. Iar atunci când atingem ecranul în zona Quick Circle, informații relevante apar imediat, fără să fie nevoie de un consum mare de energie necesar pentru activarea completă a ecranului.
3. Smart Tips: notificări inteligente
Ideea de notificări inteligente nu e nouă pe Android. Cu Google Now, unii dintre noi au deja ceva similar. Totuși, soluția de notificare inteligentă propusă de LG completează sistemul Google Now oferind posibilitatea de a primi niște informații suplimentare legate de apeluri și contacte.
De exemplu dacă ați primit un apel și ulterior ați uitat de el, sistemul de notificare de pe LG G3 o să vă aducă aminte că ați avut un apel ratat și că propune soluții de comunicare (apel, SMS).
Alte informații interesante primite prin notificările inteligente sunt legate de prognoza meteo de exemplu. Sistemul funcționează grație unui widget preinstalat pe ecranul principal de pe LG G3.
4. QSlide sau mai bine zis un fel de split screen
Opțiunea de a folosi pe ecranul Android două aplicații simultan aduce un plus de utilitate tuturor acelor utilizatori ce lucrează intens cu aplicațiile. Există un număr limitat de aplicații ce pot fi folosite simultan pe display-ul lui LG G3: playerul video, browser-ul, dialer-ul, managerul de mesaje, calendarul, email, file manager, calculator. Oricare dintre acestea poate să fie activat peste oricare aplicație pe care o folosiți pe Android.
Din păcate viceversa nu e valabilă, deși probabil mulți dintre noi ne-am dori ca oricând să putem folosi în paralel oricare două aplicații – eu personal sper că într-un viitor apropiat voi putea folosi Twitter și/sau browser deodată pe Android.
QSlide se activează din bara de notificări și odată cu activarea apare și o listă de unde ne va fi ușor să folosim aplicațiile dorite. Iar această listă poate fi personalizată – scoatem anumite aplicații sau le adăugăm după preferință. Și mai putem schimba și ordinea de poziționare în meniul de notificări de pe Android.
5. Media Server
Am ales ca și o funcție de top posibilitatea de transformare a lui LG G3 într-un server multimedia pe considerentul că din ce în ce mai multe poze și filme sunt păstrate de noi pe smartphone. Cum le poți accesa mai simplu de pe un TV sau media center decât prin rețeaua wireless?
Soluția e extrem de simplă: telefonul devine un server multimedia pe care sunt partajate fișierele selectate de noi. Din păcate nu este posibilă transcodarea conținutului și din această cauză e posibil ca filmele înregistrare în format 4K să nu poată fi redate pe anumite smart tv-uri.
E nevoie doar de activarea opțiunii Content Sharing din meniul Media server și apoi să facem browsing pe telefon direct pe pe smart tv sau media center.
La fel de simplu funcționează și reciproca: putem să primim conținut multimedia direct pe smartphone de la un aparat compatibil, aflat în rețea.
Foarte ușor lista poate fi completată cu facilitatea Miracast prin care se poate proiecta rapid ecranul smartphone-ului pe orice alt aparat compatibil, funcția One Handed prin care tastatura virtuală este adaptată folosirii cu o singură mână, Smart Cleaning – o facilitate pusă peste Android în condițiile în care Google spune că versiunile noi de Android nu au nevoie de aplicații terțe care să facă curățarea memoriei. Mai putem discuta de monitorizarea prin LG Health, sau QuickRemote, soluția de transformare rapidă a smartphone-ului în telecomandă universală.
Toate acestea vin să completeze setul standard de funcții software oferit de un Android KitKat. În final, când veți trage linie, puneți în balanță toate acestea și veți putea alege mai ușor în favoarea (sau defavoarea) lui LG G3.
Cu siguranta cel mai bun Android al momentului!
Foarte interesant top-ul tau si functiile demne de luat in seama .