Ca să fim mai exacți, 40 de ani de la prima utilizare comercială, așa cum o știm și noi din prezent. Pentru că invenția lui Joseph Woodland și a lui Bernard Silver a fost patentată, într-o formă destul de diferită de codul de bare contemporan, încă din 1952. Cu anumite modificări ale formei, cuprinse într-un nou patent, în 1958, mult mai apropiat de ceea ce numim astăzi cod de bare.
Cu toate acestea, de-abia în 1974 a fost folosită pentru prima dată această invenție la adevărata sa valoare. În acel an, pe 26 iunie, într-un supermarket din lanțul Marsh, din orășelul american Troy, statul Ohio, primul produs cu cod de bare pe ambalaj trecea prin fața unui scanner. Era un pachet de lame de gumă de mestecat Wrigley’s Juicy Fruit. Este primul produs comercial scanat, lucru atestat oficial.
Ca și exercițiu, mai ales pentru ăștia mai bătrâni, gândiți-vă cam care era atmosfera într-o alimentară comunistă. Nu am amintiri din acea perioadă (1974), dar am cu vreo 10 ani mai încoace. Și lucrurile erau drastice și primitive, având în vedere că alții foloseau deja de 10 ani codul de bare. Iar despre Wrigley’s Juicy Fruit nu are rost să mai discutăm. În acele vremuri, pentru un copil, era aur curat! Și când mă gândesc că încă mai există unii care spun că era mai bine în comunism… Am cam deviat de la subiect!
via Scandit
Nici nu se cunostea termenul de IT dar minte altceva despre acest domeniu . Eu sunt putin mai veche ( dar nu expirata ) 😀 si am lucrat pe calculatoare Soemtron , pe cartele si pe Cellatron – pe banda . Doamne …. nu ati vrea sa stiti cum era . Cand am evoluat …. s-a spart balciul .
Mi se face pielea gainii cand ma gandesc cat de inapoiati am fost la un moment dat… sau cat de in fata au fost altii. Si parca totul se trage de la accesul la IT pe care altii il aveau, iar in Romania de dinainte de 89 ITul era doar poveste.