Chiar și organizațiile non profit funcționează după niște principii de business și ar fi bine să fie gândite ca atare de la început. Un business modern are cu siguranță nevoie de acces rapid și nerestricționat la informație, de oricare tip este ea, nu trebuie să vă mai spun asta că o știți prea bine.
Ca o organizație non profit să investească în infrastructura IT nu e tocmai o noutate. Multe fac asta, investind bani sau încredere în diverse servicii. Știu mulți care merg pe ideea că dacă tot e organizație non profit, de ce să nu reducă la maxim costurile și să folosească numai servicii gratuite – Google Apps pentru suita office și email, colaborare.
Într-un studiu realizat de TechSoup Global, partenerul Microsoft în cadrul programului de donații software, organizațiile non-profit declară că primele patru avantaje ale integrării soluțiilor de cloud în activitatea lor sunt: simplificarea administrării sistemului IT (79%), eficientizarea costurilor (62%), îmbunătățirea colaborării (61%) și securitatea datelor (54%). Considerând provocările tot mai mari pe care le întâmpină organizațiile non-profit din România și din toată lumea, accesul la tehnologii digitale precum Office 365 aduce mai multe oportunități ca oricând pentru impactul organizațiilor și accelerarea programelor de schimbare socială.
Azi vă spun că și Microsoft a dat drumul programului de donatii Office 365 pentru organizatii non-profit in România.
Pornim de la donatii in valoare de peste 1,5 milioane de dolari realizate in parteneriat cu TechSoup Romania, program de care au beneficiat deja 800 de organizatii neguvernamentale din Romania in 2009-2013.
Suntem convinsi ca programul de donatii Office 365 poate ajuta organizatiile eligibile sa foloseasca IT-ul pentru a face mai mult bine, un exemplu fiind impactul utilizarii Office 365 pentru coordonarea programului Youth@Cluj-Napoca 2015.
Office 365 pentru organizațiile non-profit este o investiție nouă a Microsoft în comunitatea globală de organizații neguvernamentale ce simplifică utilizarea tehnologiilor digitale pentru accelerarea schimbărilor sociale
Todi Pruteanu, Business Strategy Manager, Microsoft România: „Oferim prin acest program organizațiilor non-profit acces la cele mai bune instrumente de colaborare și de productivitate create de Microsoft. Organizațiile non-profit operează în același mod ca orice altă organizație sau business și, cu toate acestea, multe duc lipsa resurselor pentru a implementa cele mai noi tehnologii. Prin programul de donații Office 365, organizațiile neguvernamentale își vor putea concentra atenția și resursele pe propria misiune, fie că sunt implicați în crearea de oportunități pentru tineri sau în inițiative de mediu și sustenabilitate.”
Radu Moțoc, Director Executiv, TechSoup România: „Împărtășim împreună cu Microsoft credința că tehnologia corespunzătoare la momentul potrivit poate ajuta organizațiile neguvernamentale să facă și mai mult bine, ajutându-le să fie mai organizate, să utilizeze resursele pe care le au la dispoziție mai eficient. Tehnologiile cloud sunt pasul următor important în această direcție și ne bucurăm că și ONG-urile din România au acces la Office 365.”
Organizațiile non-profit interesate să implementeze Microsoft Office 365 pot verifica dacă sunt eligibile și pot solicita donații pe această pagină. Pentru un proces rapid de stabilire a eligibilității pentru Office 365, organizațiile din România se pot înregistra în comunitatea TechSoup România pe www.techsoup.ro și să confirme eligibilitatea pentru donații Microsoft. Informații despre migrarea către Office 365 și resurse utile sunt disponibile pe http://fasttrack.office.com.